← Terug naar overzicht

Date-ideeën voor Valentijn in Maastricht

Valentijn

Het is weer bijna Valentijnsdag, de meest romantische dag van het jaar. Of je er nu van houdt of niet, het is altijd leuk om je vriend(in) wat extra in het zonnetje te zetten. Wil jij de dag van de liefde vieren in Maastricht? Lees dan verder voor wat ideeën.

Picknick

Vier Valentijnsdag met een romantische winter picknick in het stadspark met uitzicht op de Maas of bij de Sint Pieter met uitzicht over de hele stad. Vul een tas (of een echte picknickmand) met een kleed, een fles wijn en verschillende hapjes en creëer zo je romantische maar budgetvriendelijke date. Maak van tevoren kleine gerechten die je makkelijk mee kunt nemen zoals mini quiches en een fruitsalade, en neem stokbrood en verschillende soorten kaas mee. Succes gegarandeerd! Zolang het droog is… ;)

Thuis

Nog een budget idee! Verander je kamer in een romantisch oord met veel kaarsen en akoestische muziek. Kook samen met je date een uitgebreide, lekkere maaltijd en eet deze tussen alle kaarsen op. Je kunt natuurlijk ook deze twee ideeën combineren en een thuis picknick organiseren, schuif je meubels aan de kant, leg je vloer vol met een kleed en kussens en eet met z’n tweetjes op de grond.

Mountainbiken

Liever iets actiefs? Ga dan mountainbiken! Huur een mountainbike en trek de heuvels van Zuid-Limburg in. Zoek van tevoren een route uit en stop in verschillende dorpjes voor een hapje en een drankje. In Valkenburg kun je ook onder de grond, in de mergelgrotten mountainbiken wat een heel gaaf effect heeft. Zo heb je achteraf zeker iets om over te kletsen!

All time favourites

Afgezaagd, maar dat is niet voor niets… Uiteten en naar de bioscoop gaan, doen het altijd goed! Kijk hier trouwens voor leuke restaurants in Maastricht. Zorg ervoor dat je wel even reserveert, want Valentijnsdag is een populaire datenight. Als je elkaar pas net kent, is het slim om eerst naar de film te gaan, dan kun je tijdens het eten over de film praten en ongemakkelijke stiltes voorkomen. In Maastricht heb je drie bioscopen: commerciële bioscopen Pathé, Euroscoop en filmhuis Lumière

Deze date-ideeën zijn elke dag van het jaar leuk, maar met Valentijn is het leuk om wat extra je best te doen! Vier de liefde met je lief, vrienden of familie en laat weten dat je op deze dag extra aan elkaar denkt. Succes met het plannen van je date en heel veel plezier met Valentijn!

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden