← Terug naar overzicht

Een dagje in Maastricht als student

dagje Maastricht

Online zijn er veel artikelen te vinden over plekken waar je heen moet als je een dag of weekend naar Maastricht gaat. Deze tips zijn alleen altijd gericht op bezoekers. Hoe ziet een dag Maastricht eruit als student aan de universiteit? En wat zijn plekken waar toeristen niet zo snel komen? Lees snel verder.

Studie

Als student ben je op een gemiddelde dag twee uur op de uni te vinden. Buiten je tutorial zal je ook wat zelf studie moeten doen. Dit kan je natuurlijk in een van de twee universiteitsbibliotheken doen, maar Maastricht heeft veel leukere plekken waar je rustig kunt studeren! Een van mijn persoonlijke favorieten is Livin’ Room, midden in het centrum. Onder het genot van een heerlijk drankje kun je hier rustig studeren. Een andere leuke plek is KAFETHÉA, met een vestiging in zowel het centrum als in het Sint Annadal. Hier zijn altijd veel studenten aan het studeren aan een lange gemeenschappelijke tafel. Je kunt hier makkelijk een middag blijven… Ze hebben namelijk ook heerlijke vegan lunches en taartjes!

Sporten

Naast studeren wil je natuurlijk ook je lichaam in shape houden. Sporten doe je in Maastricht als student bij de Fit For Free, mac sportsclub of bij de officiële sportschool van de universiteit: UM sports. Bel wat vrienden op en sport gezellig samen. Je kunt natuurlijk ook in je eigen kamer sporten of juist naar buiten gaan. Maak een fiets- of wandeltocht door de Limburgse heuvels en leer zo meteen de omgeving beter kennen.

Borrelen

Die verbrande calorieën mogen er natuurlijk ook weer aan gegeten of gedronken worden. Onze bourgondische stad heeft het hoogste aantal horecagelegenheden per inwoner van Nederland. Je kunt natuurlijk een terrasje pakken op het Vrijthof of de Markt, maar de leukste zaken zitten iets meer verstopt. Veel studenten borrelen bij The Lab (bij het SSC) of bij de Take Five (in de Bredestraat). De goeie muziek en lekkere biertjes zorgen voor een geslaagde avond. Wil je na het borrelen nog niet naar huis? Ga dan een kroegentocht doen of eindig dansend in de Fessa. Eerder schreven we al uitgebreider over studeerplekken, leuke borrelplekjes, sportplekken en restaurants. Er is hier genoeg te doen!

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden