← Terug naar overzicht

Koningsdag in Maastricht

Koningsdag Maastricht

Op 27 april 2018 wordt onze koning 51 jaar, reden voor een feestje dus! Iedereen is vrij, de straten kleuren oranje en er wordt genoeg bier geschonken. Waar je moet zijn als je Koningsdag in Maastricht wil vieren? Dat vertel ik je in dit blog!

De Markt & Het Vrijthof

Verspreid over het hele centrum en het stadsdeel Wyck staan er op Koningsdag zo’n 20 podia. Hier kun je genieten van liveoptredens van verschillende bands en DJ’s. Een groot aantal van de optredens vindt plaats op de Markt of het Vrijthof. Op deze twee pleinen vind je grote tenten waar je ook wanneer de zon iets te fel is of het juist regent gewoon kan dansen! Om een tent binnen te komen moet je 18 jaar of ouder zijn.

Het Stadspark

In het Stadspark vindt de jaarlijkse Vrijmarkt plaats. Overal staan mensen bij hun kraampjes om oude spullen te verkopen. De markt is van 8 uur ’s ochtends tot 18 uur ’s avonds geopend. Wil je zelf wat spullen verkopen? Dan moet je er wat eerder bij zijn, vanaf 6 uur kun je een plek op het gras innemen. Naast alle kramen staan in het park ook verschillende bandjes die livemuziek verzorgen. Er heerst hier een heel relaxte sfeer en er is een mix van alle leeftijden.

Complex

Ook de grootste club van Maastricht, Complex, viert de verjaardag van de koning. Niet tijdens Koningsdag maar tijdens Koningsnacht, de nacht ervoor. Tijdens de Orde van Oranje Nassau draaien verschillende DJ’s, waaronder Len Faki, Ellen Allien, Blames en JNO. Zorg er wel voor dat je van tevoren een kaartje koopt! Ook hier moet je 18 jaar of ouder zijn.

Muziekgieterij

Koningsnacht vieren ze ook in de Muziekgieterij. De nacht staat in het teken van Rewind, oftewel een tijdreis met hits van toen naar nu. Genoeg foute meezingers dus! Ook voor dit feest moet je een kaartje kopen. Let op: hier moet je minimaal 21 jaar zijn om binnen te komen.

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden