← Terug naar overzicht

Parken in Maastricht

Parken Maastricht

Het is lente! Het Nederlandse weer blijft onbetrouwbaar, maar de eerste zonnige dagen komen er alweer aan. Als student heb je meestal geen tuin, gelukkig kun je dan wel buiten chillen in een park. In dit blog vertel ik je over de parken in Maastricht!

Het Stadspark

Het park ligt rondom de oude stadsmuren, en daarmee aan de rand van het centrum. Het is heel groot, dus je kunt er bijna niet om heen. Heb jij er nu nog nooit van gehoord? Loop dan vanaf het Onze Lieve Vrouweplein naar de Maas, aan je rechterkant vind je het begin van het park. Het fijne aan dit park is de locatie: veel studenten wonen dichtbij. Zodra de eerste zonnestralen doorbreken, stroomt het Stadspark dan ook vol met studenten. Studenten die er liggen te zonnen, biertjes te drinken, te barbecueën of te sporten. Dit park is echt een beetje de achtertuin van de Maastrichtse student.

Het Frontenpark

Dit park ligt aan de andere kant van het centrum van Maastricht, in het Frontenkwartier. Je vindt het tussen de Statensingel, Frontensingel en Fort Willemberg. Het verrassende aan dit park is de oase van groen in het midden van gebouwen en wijken. Naast natuur vind je in het Frontenpark ook verschillende monumenten en een fort. Hoewel er geen wandelpaden zijn vanwege de dichte begroeiing is dit een fijn park om te wandelen. Let er even op dat het hier niet toegestaan is om te fietsen!

De Sint Pietersberg

De Sint Pietersberg is een natuurgebied op de grens van Maastricht met België. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is deze berg officieel een heuvel. Dat neemt niet weg dat het een hele klim is voor ons Nederlanders! Er is hier van alles te doen. Als je van wandelen houdt zijn er verschillende wandelroutes aangegeven. Je kunt er ook mountainbiken of wielrennen als je wat actiever wil doen. Daarnaast zijn er ook musea te vinden, een mini-golfbaan, en verschillende cafés en restaurants. Het mooiste aan de Sint Pieter is het uitzicht, vanaf de top kun je de hele skyline van Maastricht bekijken!

Heb jij zin om het begin van de warme dagen op een andere manier te vieren? En zoek je het liever nog wat warmer op? Dewi vertelt je in haar blog over een stedentrip naar Lissabon!

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden