← Terug naar overzicht

Brussel in een dag

Brussel

Zin om een dagje weg te gaan? Maar heb je alle Nederlandse steden inmiddels wel gezien? Misschien kun je een dagje naar onze zuiderburen gaan. België heeft namelijk een prachtige hoofdstad, niet ver van Maastricht… Brussel!

Hoe kom je in Brussel?

Heel makkelijk, namelijk met de trein! In Maastricht kun je namelijk op de Belgische trein stappen. Let wel even op, want dit betekent ook dat je een Belgisch kaartje moet kopen. Gelukkig zijn Belgische treinkaartjes een stuk goedkoper dan Nederlandse en ben je voor een paar euro in Brussel (selecteer GoPass bij de automaat het jongerenticket). Kijk op de website van de Belgische spoordienst voor het vertrekschema: binnen 1,5 uur sta al je op Brussel centraal.

Highlights

Als je dan in Brussel aangekomen bent, dan moet je natuurlijk eerst even de hoogtepunten bekijken. De Grote Markt van Brussel is een van de mooiste van Europa. Elk gebouw is even indrukwekkend. Hier moet je dan ook zeker even naar toe! De andere grote toeristentrekker is natuurlijk Manneken Pis. Piepklein en niet heel bijzonder, maar ja… Als je er dan toch bent, wil je hem ook even zien! Manneken Pis heeft veel verschillende outfits, die veranderen met seizoenen en gebeurtenissen. Om de hoek bij Manneken Pis is er zelfs een museum (het GardeRobe Manneken Pis) waarin zijn outfits hangen!

Musea

Brussel staat bekend om zijn musea. Naast het zojuist genoemde Manneken Pis museum zijn er nog veel andere musea. Er is een museum over cacao en chocolade, een Belgische brouwers museum, het museum van kostuum en kant en het Stripmuseum. Daarnaast zijn er ook veel kunstmusea, zoals het Museum of Modern Art, het Royal Museum of Fine Arts en het Magritte museum. Voor ieder wat wils dus! Ook een fijne optie wanneer het helaas regent.

Striproute

Het Stripmuseum zit niet voor niets in Brussel, Brussel wordt namelijk ook wel de hoofdstad van de strip genoemd. België heeft het hoogste aantal striptekenaars per inwoner ter wereld en veel beroemde striptekenaars komen uit Brussel. De stad is hier zo trots op, dat verspreid door de hele stad muren zijn beschilderd met hun favoriete stripfiguren. Bij het toeristeninformatiepunt kun je een boekje krijgen met alle locaties en zo een hele route door de stad lopen. Veel tekeningen zijn een beetje verborgen. Zo kom je meteen op plekjes die je anders zou missen!

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips voor een dagje in Brussel! Houd jij wel van musea maar heb je geen zin om de stad uit te gaan? Hier vind je de leukste musea in Maastricht.

 

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden