← Terug naar overzicht

Bevrijdingsdag in Limburg

Elk jaar op 5 mei vieren wij onze vrijheid. Bevrijdingsdag staat in het teken van leven, en dat moet gevierd worden. Ook in Limburg zijn er genoeg feestjes deze dag. Waar je het beste naar toe kunt gaan, dat lees je hier.

Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag is de dag waarop we het einde van de Tweede Wereldoorlog vieren. Op 5 mei 1945 gaf Duitsland zich over in Nederland. Nu, meer dan 70 jaar later, vieren we dit nog steeds. In Amsterdam en alle provinciehoofdsteden vindt er een nationaal bevrijdingsfestival plaats maar ook in andere steden proosten mensen deze dag op de vrijheid.

Limburgse Bevrijdingsfestival - Roermond

Hoewel Maastricht de hoofdstad van Limburg is, wordt het officiële bevrijdingsfestival in het midden gehouden, in Roermond. Met de trein ben je hier binnen een half uur. Met zo’n 45.000 bezoekers per jaar is dit het grootste Limburgse evenement tijdens Bevrijdingsdag. Door de hele stad staan tien verschillende gratis toegankelijke podia met live-muziek. De ambassadeur van de vrijheid 2018, MY BABY, komt optreden in Roermond. Andere grote namen op de mainstage zijn DeWolff, Alain Clark en The Hillibilly Moonshiners. Kijk op de site van het Limburgse Bevrijdingsfestival voor het precieze programma en de details.

Tip: Heb jij, je festival outfit al compleet? Check ook eens Durlinger schoenen!

4 en 5 mei - Heerlen

Iets dichterbij huis op het Pancratiusplein-Zuid in Heerlen organiseren ze een eigen bevrijdingsfestival. Ook dit feest is gratis toegankelijk. Vanaf 14 uur ‘s middags tot 12 uur ‘s nachts kun je hier genieten van muziek van onder andere The Brahms, Afterpartees, Komodo en Kuenta i Tambu. Dit festival is kleiner dan dat in Roermond, wat fijn is als je niet zo van massale drukte houdt.

Maastricht

In onze stad is er op 5 mei niet heel veel te doen, maar ’s nachts kun je ook hier de vrijheid vieren. In de club Complex draait op deze datum Native tone with Kolsch. Koop van tevoren tickets op hun site en dans voor de vrijheid!

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden