← Terug naar overzicht

De leukste terrasjes van Maastricht

De zon laat zich steeds vaker zien en wat is er dan leuker dan met een biertje of wijntje op het terras te zitten? In onze bourgondische stad zitten de terrassen altijd vol mensen, maar wat zijn nou echt de leukste?

Aan het water

Is er iets beter dan een glas rosé terwijl je in het zonnetje zit en uitkijkt op de Maas? Ik denk het niet… Zo’n ultiem geluksmomentje kun je beleven bij café Zuid. Een beetje verstopt achter plein 1992 vind je hier een gigantisch terras. Neem plaats aan een tafeltje, op een ligstoel of een schommelbed. Kijkend naar de Maas kom je hier helemaal tot rust. Verderop vind je Lumière, het filmhuis van Maastricht. Naast fijne films hebben ze hier ook een terras, dat uitkijkt op de oude haven van Maastricht, het Bassin. Ook op deze verborgen plek kun je een hele dag zitten.

De Markt

Echte Maastrichtenaren zitten niet op de Markt en het Vrijthof, deze terrassen zitten altijd al vol met toeristen. Er zijn twee terrassen die hierop een uitzondering zijn, waar je dan ook elke dag van de week, weer of geen weer Maastrichtenaren treft. Bij café Local kun je terecht voor een lekker hapje en drankje met uitzicht op het stadhuis. Aan de andere kant van de markt, bij de Gouverneur, heb je keuze uit 250 Belgische speciaalbiertjes met daarbij typische Belgische gerechten.

Onze Lieve Vrouweplein en het Jekerkwartier

Op het derde grote plein van Maastricht, het Onze Lieve Vrouweplein, vind je wel veel locals. Op het terras van de Comedie heb je uitzicht over het hele plein. Een perfecte plek om te kijken naar alle chique geklede Maastrichtenaren. Naast het Onze Lieve Vrouweplein ligt de Koestraat. Met haar Italiaanse sferen is dit misschien wel het mooiste straatje van de stad. Alle cafés en restaurants zijn hier anders, en allemaal zijn ze even goed. Je kunt hier trouwens ook de lekkerste cocktails van Maastricht vinden. Wanneer je meer richting het Jekerkwartier loopt kom je café de Pieter tegen. Bij café de Pieter is het altijd druk met mensen die een biertje drinken. Het bijzondere terras ligt naast de Oude Stadsmuur. Schuin tegenover de Pieter vind je café Sjiek, een naam die je waarschijnlijk al ooit gehoord hebt. Toeristen en Maastrichtenaren komen hier samen voor hun wijntjes en Zoervleis. Hun terras gaat eind april open en ligt in het mooie Stadspark.

Op zoek naar meer leuke hotspots in de stad? Wij zochten ook voor je uit wat de beste studeerplekken van Maastricht zijn en waar je na een lange dag studeren gezellig kunt borrelen in Maastricht!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
hotspots maastricht
Abonneren op