← Terug naar overzicht

Hoe vind je een kamer in Maastricht?

Je eindexamen zit erop en je studiekeuze is gemaakt: volgend jaar ga je studeren in Maastricht! Maastricht ligt in een uithoek dus de kans is groot dat je op kamers gaat, maar hoe vind je hier nou een kamer? Dat vertel ik je in deze blog.

Gebruik je netwerk

De zoektocht kan beginnen zodra je zeker weet dat je in Maastricht gaat studeren. Vertel dit dan ook tegen mensen die je tegenkomt. Misschien kent jouw oom bijvoorbeeld wel iemand die kamers verhuurt. Klasgenoten kunnen ook vaak helpen, misschien studeert de broer, zus of een ander familielid van een klasgenoot wel in Maastricht. De beste kamers vind je via-via, die komen vaak niet online. Op deze manier kun je ook al iets meer te weten komen over het huis en de huisgenoten.

Facebookpagina’s

Nee, ik heb het hier niet over een oproep plaatsen op je eigen Facebook. De meeste nieuwe studenten vinden in Maastricht hun kamer door advertenties op facebookpagina’s. Zelf heb ik mijn huidige kamer ook via Facebook gevonden. Dit is de bekendste facebookpagina om een kamer te vinden . Daarnaast zijn er ook speciale pagina’s voor een studio of appartement, wanneer je meer zelfstandigheid zoekt. De groepen zijn vaak besloten, maar je wordt hier meteen toegelaten.

Bureaus

Wil je het liever wat professioneler regelen? Dan kun je ook een bureau inschakelen. Bij een bureau betaal je vaak inschrijfgeld, waarna je daarna voorstellen toegestuurd krijgt die je eventueel kan bekijken. Kamernet is in Maastricht niet zo groot, hier hebben we MaastrichtHousing. Hoe langer je ingeschreven staat, hoe groter de kans is dat je een bepaalde kamer krijgt. Schrijf je hiervoor dus snel in!

TIP: Kijk ook eens op Huurstunt!

Inkom

Is het nu al eind augustus en heb je nog steeds geen kamer? Relax, veel studenten vinden hun kamer pas tijdens de Inkom. De Inkom is de introductieweek van Maastricht, de week waarin alle studentenalternatieven zich willen laten zien. Je kunt via de universiteit of via een studentenvereniging of onafhankelijk dispuut een slaapplek krijgen voor deze week. Tijdens de week kun je vaak via-via nog aan een kamer komen. Wanneer je zelf bij een vereniging of dispuut wil gaan kun je ook op deze manier een kamer krijgen. Veel verenigings- en dispuutshuizen hebben in de zomer nog vrije kamers.

Stress niet te veel, in Maastricht is er geen groot kamertekort. Succes met de zoektocht naar je kamer!

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden