← Terug naar overzicht

Zomerse activiteiten in Maastricht

Zomerse activiteiten in Maastricht

De dagen worden langer, de zon schijnt vaker en de temperatuur stijgt… Het is zomer! De hele wereld lijkt net een beetje mooier wanneer de zon schijnt. Wat doe je nu op zo’n zomerse dag in Maastricht? Ik geef je wat tips!

Chillen in het stadspark

Zodra het zonnetje schijnt, zitten alle terrassen in Maastricht vol met toeristen. De studenten vind je ergens anders… Namelijk in het stadspark. Met genoeg plek in en uit de zon en aan het water is dit de ideale plek om te chillen. Neem een kleed of een handdoek mee om op te zitten en je bent klaar! Geniet zelf met een boek of tijdschrift van het weer of spreek af met vrienden om bij te kletsen. Rond etenstijd is het hele park aan het picknicken of barbecueën. Wat is er nu leuker dan buiten met je vrienden eten met lekker weer? Laat al je vrienden wat hapjes en biertjes meenemen en je kunt de hele avond vooruit.

Fun Valley

Dichtbij Maastricht, in Eijsden, vind je Fun Valley. Met dat lekkere weer is hiernaartoe fietsen helemaal niet erg. Bij Fun Valley kun je verschillende activiteiten doen zoals paintballen, kanoën, lasertaggen en klimmen. Niet zo’n zin in een actieve middag? Je vindt hier ook een dagstrand met zowel zand als gras. Voor verkoeling duik je hier zo de Maas in. Over het strand staan verschillende barbecues mee, om je stranddag perfect af te sluiten.

Ontdek de omgeving

Je studeert in Maastricht, maar ben je ook weleens in de dorpjes eromheen geweest? Mooi weer is de perfecte gelegenheid om het Limburgse heuvelland te verkennen. Huur een scooter of pak je fiets en zoek vooraf alvast een route op. In elk dorpje vind je wel een café waar je even een drankje kan drinken.

Geniet van het lekkere weer! Ben jij (net als veel andere studenten) een pechvogel die met dit mooie weer moet studeren? Hier vind je tips voor het maken van een goede planning.

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden