← Terug naar overzicht

Leuke Maastrichtse winkels

Maastrichtse winkels

Spullen, kleding en eten haal je meestal bij de grote ketens die je al kent. Maastricht heeft echter veel lokale winkels. Wat je nu precies waar moet halen? Dat lees je hier!

Waarom moet je lokaal kopen?

Lokale winkels hebben veel voordelen ten opzichte van ketens. Je vindt hier vaak uniekere en versere producten. Om bij te blijven bij de ketens doen lokale winkels meer hun best om innovatieve ideeën uit te voeren. Daarnaast neemt de winkelier vaak meer tijd voor je. Hier ben je echt nog een klant en geen nummer. Lokale winkels maken de winkelstraat een stuk minder saai… In Wyck vind je bijna alleen maar boetiekjes in plaats van ketens.  Zorg er voor dat ze blijven bestaan en support de lokale winkelier!

Kleding

In Wyck vind je twee winkels van het Maastrichtse Noir. Aan de ene kant van de straat een kledingwinkel en aan de andere kant een schoenen- en tassenwinkel. De stijl van Noir is te omschrijven als een mix tussen Nederlandse, Franse en Scandinavische merken. De kleine winkels hebben kleding van verschillende prijzen. Onlangs is er in het centrum een derde winkel geopend: een outlet. Noir vind je bij Achter het Vleeshuis 9, Wycker Brugstraat 45 en 38.

Dichtbij Noir ligt Nina’s boutique, een vrouwen kledingwinkel. Ook hier vind je vooral merkkleding, wat het wel wat prijziger maakt dan de H&M bijvoorbeeld. Een echt snoepwinkeltje voor elke vrouw. Nina’s boutique ligt op Rechtstraat 58.

Op de hoek van het Vrijthof (nummer 17A) ligt Avanti. De eigenaar gaat regelmatig op reis om leuke kleding mee terug naar Maastricht te vinden. De prijzen van de kleding hier zijn zeker studentenproof en de etalage belooft telkens weer veel goeds.

Eten

Op Wycker Brugstraat 43 vind je ’t Rommedoeke: een kaaswinkel. Wanneer je er langs loopt ruik je alle kazen al… Heerlijk als je ervan houdt! Naast kaas kun je hier ook vleeswaren, noten en wijn kopen. Laat je adviseren door de eigenaar voor een lekker stuk kaas met bijpassende wijn!

Iets dichterbij het station vind je Veers oet Wieck (Limburgs voor vers uit Wyck). Hier verkopen ze verse fruit en groenten uit de omgeving. En dat smaakt toch een stuk lekkerder dan je aardbei uit de supermarkt…

De lekkerste bakkerij van Maastricht vind je aan de andere kant van het centrum. Bij Mathieu Hermans vind je lekkere Limburgse vlaaien en vers brood. Je ruikt de bakkerij al van een afstandje, het precieze adres is Zakstraat 9.

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden