← Terug naar overzicht

De Inkom: de Maastrichtse introductie week

Inkom

Ga jij na de zomer in Maastricht studeren? Grote kans dat je de stad eigenlijk nog niet zo goed kent. Daar hebben de universiteit en hogescholen iets op bedacht: de introductieweek. Een van de leukste weken van het jaar!

Wat is een introductieweek?

Tijdens de introductieweek leren nieuwe studenten de stad, universiteit, hogeschool, de studentenverenigingen en elkaar kennen. Alle studenten worden in kleinere groepjes ingedeeld die samen activiteiten gaan doen. Elk groepje wordt geholpen door twee ouderejaars: je papa’s of mama’s. Overdag leer je informatie over de universiteit en de stad om ’s avonds flink te feesten met alle andere eerstejaars.

De Inkom

De Maastrichtse introductieweek heet de Inkom en is bedoeld voor alle studenten van de Maastrichtse universiteit en hogeschool Zuyd. Dit jaar vindt de Inkom plaats van 20 tot en met 24 augustus, zodat je nog een week hebt om uit te rusten voor je aan je college begint. Denk er wel even aan om een kaartje voor alle dagen van de Inkom te kopen!

Het programma

Op maandag registreer je je, waarna je je groepje leert kennen en samen wat eet. Op de markt vindt ’s avonds de officiële opening van de Inkom plaats. Verschillende Dj’s zullen zorgen voor een knallende start. Hierna zijn er feestjes verspreid over de hele stad, bij de verschillende verenigingen en disputen die Maastricht te bieden heeft.

Dinsdag kun je feesten en relaxen bij het Ozon festival in het stadspark, waar je kunt genieten van livemuziek, Dj’s en eten. Hierna kun je tijdens de kroegentocht jouw stamkroeg ontdekken, om daarna naar het eerste grote Inkom feest in het MECC te gaan. De MECC feesten zijn een van de grootste studentenfeesten van Nederland, waar je op dinsdag tot drie uur ’s nachts lekker kunt dansen.

Woensdag kun je lekker uitbrakken met een picknick aan de maasboulevard. Er zijn hier verschillende podia en lounges en je kunt ook een boottochtje maken op de Maas. ’s Middags organiseren alle studentenverenigingen en disputen hun eigen activiteit.

Als je donderdag nog energie hebt kun je deze hele ochtend sporten, om daarna met je groepje te barbecueën. ’s Avonds is er een grote cantus in het MECC voor alle 18+-studenten. Een perfect moment om deze studententraditie te leren kennen.

Vrijdag kun je uitbrakken bij de Beach Lounge bij FunValley waarna je een laatste diner zal hebben met je groepje. ’s Avonds is het tweede en laatste MECC-feest. Het grootste feest van het jaar! Geniet en dans tot vijf uur ’s nachts… Je hebt tenslotte maar een eigen Inkom!

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden