← Terug naar overzicht

Winterse activiteiten in Maastricht

winterse activiteiten in Maastricht

Geen idee hoe het met jou zit, maar ik vind de decembermaand altijd erg leuk! Ik kijk er weken van te voren al naar uit, máár ben toch ook altijd wel weer blij als het voorbij is. Op naar de rustige periode, maar omdat je opeens veel minder te doen hebt voelt januari altijd een beetje saai. Gelukkig is er in Maastricht het gehele jaar door genoeg te doen, dus ook in de winter! Lees je mee?

Maastricht Underground

Maastricht - en omgeving - staat bekend om haar kilometers lange gangen en grotten. Je moet dan ook zeker een keertje mee op een tour om een deel van deze grottenstelsels te ontdekken. Dit kan met Maastricht Underground! Je kunt mee op een (privé) rondleiding, steppen door de lange grotten en het Fort Sint Pieter bezoeken. Supertof om te doen met je vrienden, familie of huisgenootjes! Let wel op: vanaf november t/m maart is het vleermuisseizoen. In de grotten leven ook beschermde vleermuissoorten en daarom worden er minder vaak rondleidingen gegeven, dus reserveer je tickets ruim van te voren!

Natuurhistorisch Museum Maastricht

Ben jij benieuwd hoe Limburg er duizenden jaren geleden uit zag? Dat kun je beleven bij het Natuurhistorisch Museum in Maastricht. Ga mee op avontuur en bekijk hoe groot het verschil is tussen de natuur van nu en 350 miljoen jaar geleden. Langs tropische moerassen en langs de Krijtzee met Mosasauriërs die Zuid-Limburg 66 miljoen jaar geleden overspoelde. Ook kun je Bèr bekijken, een fossiel van de Prognathodon Saturator. Het fossiel is zó groot dat het niet in het museum pastte en nu z'n eigen plek in de museumtuin heeft gekregen. Tof! En als student krijg je op vertoon van je studentenkaart ook nog eens korting. Da's pas een leuk!

Escape Room Maastricht

Houd je niet zo van musea, dan is een Escape Room misschien meer iets voor jou! Bij Escape Hunt Maastricht kun je kiezen uit 3 verschillende kamers, ieder met een eigen thema. Geef aan met hoeveel vrienden je komt en je kunt aan de slag. Lukt het jullie om alle puzzels, vraagstukken en raadsels op te lossen voor dat de tijd op is? Ideaal om te doen als je huisgenootjes en jij je suf vervelen op de zondagmiddag.

Heb je de grotten van Maastricht ontdekt, of heb je Bèr ontmoet en ben je nu wel toe aan een drankje? Dit zijn de leukste cocktailbars van Maastricht!

Meer studentennieuws

studentenkamer opknappen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden