← Terug naar overzicht

Tips voor het ultieme vriendenweekend in Maastricht!

friends

Een vriendenweekend is altijd een hoop geregel. Maar als de datum eenmaal staat, wordt het alleen maar beter! In deze blog lees je wat de leukste activiteiten zijn om te doen tijdens een vriendenweekend in Maastricht. Of je nu met je vrienden van thuis, je jaarclub of huisgenoten op vriendenweekend gaat; er zit voor iedereen iets tussen!

Zoek een grote groepsaccommodatie

Voor een vriendenweekend hoef je gelukkig niet ver weg, want in Maastricht zijn genoeg opties om te verblijven. Huur bijvoorbeeld een groepsaccommodatie Maastricht als je op zoek bent naar een groot vakantiehuis met plek voor 10 tot 20 personen. De vakantievilla’s liggen in de prachtige natuur van Limburg. Als je de stad te erg mist – of als je ’s avonds gewoon wilt stappen op de Markt – ben je met 10 minuten fietsen weer in het centrum!

Vrienden activiteiten voor overdag

Een hechte vriendengroep kan zich al vermaken met een fles wijn en goede gesprekken. Toch is het een aanrader om voor overdag een leuke activiteit te organiseren. Zo houdt iedereen nog mooiere herinneringen aan het vriendenweekend over. Organiseer bijvoorbeeld een wedstrijd, waarbij de vriendengroep in teams wordt opgesplitst. Elk team krijgt opdrachten waar ze punten mee kunnen verdienen. Denk aan: op de foto gaan met een agent, een gratis biertje op het Vrijthof regelen en ga zo maar door. Wees creatief en er wordt gegarandeerd gelachen! Het team met de meeste punten wint natuurlijk een mooie prijs. Hebben jullie geen zin om zelf iets te regelen? In de buurt van Maastricht is genoeg te doen zoals paintballen, een scooter tour, kleiduifschieten, bubble voetbal of een grottentour.

Vrienden activiteiten voor de avond

Je kunt natuurlijk avondeten in een restaurant in Maastricht, maar het is ook erg leuk om met zijn allen in het huis te blijven. Dit is een stuk goedkoper en vaak ook gezelliger. Na het eten is er nog genoeg tijd voor een activiteit. Organiseer bijvoorbeeld een wijn- of bierproeverij. Cocktails maken is perfect voor een vriendinnenweekend. Wil je iets originelers doen? Zorg dan voor een leuk spel. ‘Ranking the friends’ is favoriet bij mijn vriendengroep. Dit spel is natuurlijk afgekeken van het programma Ranking the stars en zorgt voor erg veel grappige reacties. Vooral vragen als “wie krijgt het eerst kinderen?” en “wie heeft de meeste kans om in de gevangenis te komen?” doen het altijd erg goed. De avond kun je natuurlijk afsluiten in een van de vele kroegen en uitgaansgelegenheden in Maastricht!

Meer studentennieuws

studentenkamer opknappen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden