← Terug naar overzicht

Tips: zo ontmoet je nieuwe mensen in Maastricht!

vriendinnen girls

Als je begint met studeren, verandert er een heleboel. Je gaat naar een nieuwe hogeschool of universiteit en misschien zelfs naar een hele vreemde stad. Je laat je oude, vertrouwde leven achter je en gaat je vrienden van de middelbare school een stuk minder zien. Maar je studententijd is ook een hele leuke en gezellige tijd. Als je leuke mensen om je heen hebt natuurlijk. Maar hoe ontmoet je leuke, nieuwe mensen in Maastricht?

Vrienden maken bij studentenverenigingen

De makkelijkste manier om nieuwe mensen te leren kennen, is door lid te worden van een vereniging. Er zijn verschillende gezelligheidsverenigingen in Maastricht, waarbij je vooral veel leuke activiteiten onderneemt. Bij de meeste gezelligheidsverenigingen is er een ontgroening. Hierdoor leer je de mensen uit jouw jaar binnen korte tijd heel goed kennen. Het leuke aan een gezelligheidsvereniging is dat je mensen met allerlei achtergronden en interesses leert kennen. Een uitzondering is gezelligheidsvereniging Amphitryon. Bij deze studentenvereniging kun je alleen lid worden als je aan de hotelschool in Maastricht studeert. Is een gezelligheidsvereniging niks voor jou? Dan zijn er nog genoeg andere leuke verenigingen in Maastricht! Zo zijn er studenten sportverenigingen, religieuze verenigingen en andere studentenverenigingen die zich bijvoorbeeld richten op cultuur.

Op kamers in Maastricht

Een andere manier om gemakkelijk vrienden te maken, is door op kamers te gaan. Als je uit je veilige omgeving stapt, merk je dat het veel makkelijker is om nieuwe mensen te benaderen. Ook krijg je – als het goed is – leuke huisgenoten bij je kamer. Omdat je met elkaar in een huis woont, leer je elkaar goed kennen. En als je een actief huis hebt, zijn er ook leuke activiteiten aan je kamer verbonden. Denk aan huiseten, huisfeesten, huisvakanties en uitgaan op de Markt. Ook hebben je nieuwe huisgenoten al connecties in Maastricht, waardoor je steeds meer mensen leert kennen.

Bijbaan in Maastricht

Ook een bijbaan kan een goede manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Zeker als je in de horeca gaat werken, maak je vaak vrienden. Zo werkte ik aan het begin van mijn studententijd in een kroeg. Mijn collega’s van toen, zijn nu vrienden waar ik regelmatig een biertje mee drink.

Meer studentennieuws

studentenkamer opknappen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden