← Terug naar overzicht

Dates voor Valentijnsdag in Maastricht

vriend vriendin relatie

Maastricht is met zijn historische straatjes en gezellig pleintjes de perfecte plek voor een date. Helemaal tijdens Valentijnsdag! Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Wij zochten voor je uit wat de leukste plekken voor een date in Maastricht zijn!

Elkaar leren kennen tijdens een drankje

Is het de eerste date? Dan kun je elkaar perfect leren kennen tijdens een drankje. Maastricht heeft genoeg leuke plekken waar je iets kunt drinken. Je kunt natuurlijk naar het Vrijthof of naar een van de barretjes in Wyck. Houdt je date wel van een cocktail? Dan is Rumors in de Koestraat de perfecte plek om af te spreken. In deze sfeervolle foodbar serveren ze de lekkerste drankcombinaties en smaakvolle bites. Liever een speciaal biertje drinken? Dan moet je bij Falstaff zijn. In dit café aan het Sint Amorsplein serveren ze 22 bieren van de tap. Het is er altijd gezellig druk en als je date een succes is, rol je zo door naar een van de vele uitgaansgelegenheden!

De grotten van Maastricht

Als je het wel gehad hebt met het standaard drankje, kun je gelukkig genoeg andere dingen doen in Maastricht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondleiding door de grotten van Maastricht? Trek wel je jas aan, want het is hartstikke koud ondergronds. Voordeel: de griezelige, donkere grotten en kou geven je de gelegenheid om dicht tegen je date aan te kruipen ;).

Uit eten bij het Bassin

Het Bassin is een uniek stukje Maastricht. Deze binnenhaven ligt in het Sphinxkwartier en wordt omringd door monumentale aardewerkfabrieken. Naast het schone uitzicht, kun je hier ook op verschillende plekken terecht voor een bijzondere date. Wil je royaal uit eten en mag het best wat duurder?  Dan kun je naar de Harbour Club. Voor een smaakvolle shared-dining-beleving kun je terecht bij Gastrobar Dock Five. Als je na het eten nog geen genoeg van elkaar hebt gekregen, ga dan een wijntje drinken bij Wienkontor BK7. Onder het genot van de heerlijkste wijnen kun je de avond hier perfect afsluiten. Succes gegarandeerd!

Meer studentennieuws

studentenkamer opknappen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden