← Terug naar overzicht

De lekkerste zomerrecepten

Zin om je kookskills te verbeteren nu we toch thuiszitten? Met dit zomerse weer heeft iedereen zin in makkelijke frisse maaltijden. Of je nou op je kamer zit of bij je ouders, met deze gerechten maak je iedereen blij. Wij hebben een aantal recepten voor je op een rijtje gezet!

Ik vind het super leuk om nieuwe recepten uit te proberen, maar ook om gerechten na te maken die ik tijdens mijn reizen heb leren kennen. Er is zoveel meer te ontdekken naast de Nederlandse pot, zoals bijvoorbeeld Mexicaans, Aziatisch, Spaans en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu we wat extra tijd thuis doorbrengen, kun je net zo goed de keuken in gaan en een van deze recepten uitproberen!

Tortilla's

Denk je aan zomer, dan denk je aan kleurrijke gerechten, zoals deze wraps. Voor dit recept heb ik gekozen voor een vegetarische en gezonde variant, maar tortilla’s (of taco’s) kun je natuurlijk vullen met wat je wilt! Deze tortillawraps zijn gevuld met vegastukjes, zoete aardappel en avocado. Dit recept is afgekeken uit de Allerhande, maar aangezien ik best wat vleeseters in huis heb, heb ik de tortilla’s ook al een aantal keer geserveerd met kip of gehakt. De bereiding duurt niet lang, je hoeft alleen de salsa te maken, de aardappels en vegastukjes te bakken en de avocadosaus te maken en voilà, alles is klaar om opgegeten te worden!

TIP: als je geen oven hebt, kun je de aardappelblokjes natuurlijk ook gewoon in de pan bakken!

Griekse salade

Een van de mooiste reizen die ik heb gemaakt, was naar Griekenland. Dus altijd als we iets Grieks eten, heb ik direct een zomers gevoel. De Griekse keuken weet met weinig ingrediënten altijd een smaakvolle maaltijd te maken. En wat eet je bij elk gerecht? De famous Griekse salade, met tomaat, komkommer, uien, olijven en feta. Maak er een frisse dressing bij van olijfolie, citroensap, oregano, zout en peper (en als je wilt een beetje geperste knoflook). Je kunt deze salade natuurlijk ergens bij eten, denk bijvoorbeeld aan een broodje gyros of souvlaki, maar ook als makkelijke lunch of maaltijdsalade is dit de perfecte oplossing! Als je de salade voor een grote groep mensen maakt, kun je bijvoorbeeld nog rucola (of andere sla) en paprika toevoegen.

Watermeloentaart

Geen betere afsluiting van een zomerse maaltijd dan met een fruitig dessert! Deze watermeloentaart is het ideale toetje als je snel iets op tafel wilt zetten, maar toch indruk wilt maken op je familie of huisgenoten. Je hoeft alleen de watermeloen (in zijn geheel) te schillen, er wat yoghurt overeen te schepen en te garneren met bosvruchten, zoals aardbeien, frambozen, blauwe bessen en bramen. Je kunt er nog munt, pistachenoten of chocoladeschaafsel overeen doen om het af te maken. Dit nagerecht steelt gegarandeerd de show!

TIP: je kunt de yoghurt ook vervangen door een lactosevrije variant als jij (of een van je huisgenoten) lactose-intolerant is. Of als je zin hebt in een variant die iets minder gezond is, vervang je de yoghurt door slagroom!

Na een tijd in de keuken gestaan te zin in een goede cocktail? Dit zijn de lekkerste recepten voor cocktails!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden