← Terug naar overzicht

5 x gezonde ontbijtjes

gezonde ontbijtjes

De zomer staat bijna voor de deur en dat betekent dat we weer in vorm moeten komen. Zeker met al die coronakilo’s! Natuurlijk hoeven we niet meteen te gaan detoxen, maar een beetje opletten kan geen kwaad! Om de dag goed te beginnen, start je met een gezond ontbijt. Een gezonde start helpt niet alleen bij een paar kilootjes kwijtraken, maar je voelt je ook een stuk energieker de hele dag! Dit zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren op werk of college en je bent een stuk vrolijker. Ik zet voor jou vijf gezonde ontbijtjes op een rij, zodat je vanaf morgen kunt beginnen met dit goede voornemen!

Smoothie

Een smoothie vind ik echt het perfecte ontbijt! Het is makkelijk, snel klaar én lekker. Je kunt er van alles in doen en het is makkelijk mee te nemen. Handig dus, als je een beetje aan de late kant ben! Ook voor degene die in de ochtend niet zo goed kunnen eten, is een smoothie een goede optie. Je kunt een smoothie maken met bijvoorbeeld yoghurt, havermout, blauwe bessen, aardbeien en banaan. Of yoghurt, havermout, een half doosje tropisch fruit (diepvries) en banaan. Zelf haal ik altijd diepvriesfruit in huis voor smoothies! Er zijn handige blenders die je makkelijk in een klein keukenkastje kan zetten of die je ook als beker kunt gebruiken!

Bananenpannenkoek

De bananenpannenkoek is mijn lievelings! Ook dit is supermakkelijk en snel klaar. Ik maak zelf bananenpannenkoeken van: bananen, ei en kaneel. Even mixen of goed roeren en dan kort bakken in een koekenpan. Lekker met nog wat blauwe bessen eroverheen, honing of Nutella! 

Aardbeienmuffin 

Een muffin als ontbijt, wie wil dat niet? Een gezonde muffin maak je van havermout, aardbeien, banaan, ei, honing en een beetje (Griekse) yoghurt. Mix alles behalve de yoghurt door elkaar en doe in een mok. Zet ongeveer drie minuten in de magnetron op 1000 watt. Leg ‘m op een bord en giet er een beetje yoghurt overheen. Genieten! 

Bananenbrood

Dit is mijn tweede lievelings, denk ik! Bananenbrood is supermakkelijk te maken en je hoeft er niet veel voor in huis te halen. Als het uit de oven komt en is afgekoeld, dan kun je het in plakken snijden en per plak invriezen. Zo heb je gelijk voor een paar dagen een heerlijk ontbijtje! Zeker een aanrader.

Gezonde wentelteefjes

Kunnen wentelteefjes gezond? Ja hoor! Maak ze met ei, kaneel, melk, volkoren of speltbrood en appel. Je klopt eerst het ei los, met kaneel en melk. Vervolgens dip je de boterhammen erin en bak je deze in een pan. Bak ook de stukjes appel met een beetje kaneel en leg ze op de wentelteefjes. Lekker!

Helemaal op de gezonde toer? Ga lekker thuis sporten!

Meer studentennieuws

Hardlopen
Hobby's
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden