← Terug naar overzicht

Paasborrel: de lekkerste hapjes

Paasborrel hapjes

Yes, het is weer bijna Pasen! Dat betekent niet alleen dat de zon steeds vaker gaat schijnen, het warmer wordt en het weer groen wordt buiten, maar ook dat het tijd is voor een lang weekend met lekkere hapjes en drankjes! Ben jij dit jaar de gelukkige en mag jij de paasborrel verzorgen? Lees dan snel verder voor de lekkerste hapjes voor bij de paasborrel!

Brood

Een broodje bij de paasborrel is zeker een goed idee, maar doe deze keer eens iets anders dan gewoon een stokbrood met kruidenboter. Wat dacht je van pitabroodjes? Snijd het broodje eerst horizontaal doormidden en snijd dit vervolgens in driehoekjes zoals een pizza. Smeer de broodjes in met een mix van olijfolie, geperste knoflook en Italiaanse kruiden. Een paar minuutjes in de oven en klaar is Kees. Makkie, toch? Lekker met (zelfgemaakte) hummus!

Filorolletjes

Ben je al bekend met filodeeg? Dat is superdun deeg, waar je een heerlijk rolletje van kunt maken voor de paarborrel. Meng 150 gram feta met 150 gram diepvriesspinazie, een eetlepel pijnboompitten en een eetlepel honing. Snijd de filovellen door de helft en bestrijk met een beetje boter. Schep het spinaziemengsel erop. Rol de vellen op en vouw de zijkanten dicht. Doe ongeveer een kwartier in de oven. Heerlijk!

Mini champignonburgers

Dit klinkt misschien als uren in de keuken staan, maar dat valt heel erg mee! In de supermarkt of bij de bakker hebben ze kleine bolletjes, waar je een kleine hamburger op kunt doen! Voor de burger bak je ongeveer 400 gram kastanjechampignons met twee teentjes knoflook en een rode ui. Laat dit even afkoelen en mix het dan heel kort met de staafmixer. Voeg vervolgens twee eieren, 60 gram (paneer)meel, een handje pijnboompitten, klein beetje Parmezaanse kaas, peper, zout en Italiaanse kruiden toe. Roer goed en maak er kleine balletjes van. Bak even in de pan en leg ze op de kleine broodjes met een beetje rucola, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas. Zó lekker!

Gevulde eieren met bacon en avocado

Gevulde eieren zijn lekker, maar deze variant is nóg lekkerder. En weer eens iets anders! Je begint met het bakken van de bacon. Ongeveer vier plakken. Kook ondertussen de eieren acht minuten, pel ze en snijd ze door de helft. Haal het eigeel eruit en mix dit met één avocado, twee eetlepels mayonaise, één eetlepel citroensap, peper en zout. Snijd de bacon in kleine stukjes en meng door het eimengsel. Vul de halve eieren met het heerlijke mengsel en strooi er nog een klein beetje cayennepeper overheen. Smullen maar!

Wraps

Altijd goed: wraps! Vul een wrap met roomkaas, zalm en rucola. Of met carpaccio, Parmezaanse kaas, rucola en truffelmayonaise. Of ben je meer van de kipfilet met pesto en tomaatjes? Er zijn zoveel verschillende opties! Rol de gevulde wrap op en snijd in stukjes. Een perfect borrelhapje!

Nacho’s

Nog zo’n altijd-goed-hapje: nacho’s! Vul een ovenschaal met een zak nacho’s, beleg met ui, paprika, mais, tomaat en als je het lekker vindt een beetje gehakt. Verdeel wat crème fraîche en guacemole erover en maak af met geraspte kaas. Eventjes in de oven en genieten maar!

Nog meer inspiratie nodig? Hier lees je nog meer ideeën voor op de borrelplank.

Smakelijk!  

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
hotspots maastricht
Abonneren op