← Terug naar overzicht

Studentenleed: "Ik had een mega pregancy scare..."

Studentenleed

Het studentenleven zit vol fancy borrels, nieuwe vrienden en knappe scharrels. Toch is er ook een kant waar je geen foto's van ziet op Instagram en waar nauwelijks over gesproken wordt. In deze blog neem ik je mee naar de rauwe kant van het studentenleven. Ik noem het: studentenleed!

Modieus doorweekt

Mijn haar hing in druipende slierten voor mijn gezicht. Dikke regendruppels bleven maar vallen. Ik was niet gekleed op dit slechte weer aangezien regenkleding onder studenten niet als modieus beschouwd wordt. Mijn wèl zeer modieuze kleding was doorweekt. De nattigheid droeg niet bij aan mijn toch al slechte humeur. Ik had namelijk een enorme pregnancy scare. Verkleumd stond ik voor de drogist te wachten op mijn vriendin Esmee.

Gratis condooms

"Jezus, dat duurde lang!", snauwde ik toen Esmee eindelijk naar buiten kwam. Op de fiets deed Esmee uitgebreid verslag van haar drogistavontuur. "Ik ben alle schappen langsgelopen, maar kon het nergens vinden. Toen moest ik het vragen, zó gênant!" Ik had met Esmee te doen. Ze had zo lief aangeboden om voor mij naar de drogist te gaan, omdat ik zelf te schijterig was. Deze ongemakkelijke situatie had ik haar niet gegund. "De mevrouw van de winkel keek me intens veroordelend aan toen ik vroeg waar het lag," ging Esmee verder. "En toen ik even later bij haar afrekende vroeg ze of ze of ik er een pakje condooms bij wou. Ze wou het pakje gratis geven, zodat ik het nooit meer zo ver zou laten komen. Toen ik zei dat de test niet voor mezelf was geloofde ze er duidelijk niks van. Ze bleef me maar intens aankijken met haar verdomde achterdochtige blik." Esmee zuchtte verongelijkt en ik grinnikte zachtjes. "En heb je de condooms aangenomen?" vroeg ik. "Tuurlijk, ik ga geen gratis dingen laten liggen."

Natte broek

Door de korte fietstocht van de drogist naar huis raakte ik nóg doorweekter. Thuisgekomen probeerde ik het natte textiel van mijn lijf te verwijderen, in een poging op te warmen. Maar modieuze skinny jeans gaan niet zo makkelijk uit als ze drijfnat zijn. Vloekend sjorde ik aan mijn natte broek. Ik nam me voor voortaan schijt te hebben aan de studentikoze moderegels en gewoon mijn oncharmante regenpak aan te trekken.

Mikken met een enthousiaste straal

"Nou dit is ‘m dan." Esmee haalde een langwerpig doosje uit haar tas. "Moet je al plassen?" Ik schudde mijn hoofd en dronk voor de derde keer een glas water leeg. Zenuwen zorgden uiteindelijk voor een volle blaas en met de test vertrok ik naar de wc. Mijn eerste poging om over de test heen te plassen mislukte faliekant: Mijn ietwat enthousiaste straal besproeide mijn hand volledig maar raakte de test niet. De tweede poging was succesvoller. Door de zenuwen wist ik ineens niet meer hoeveel tellen ik de test moest besprenkelen met mijn lauwe straal. Op hoop van zegen telde ik tot vijf. Terug in mijn kamer legde ik de test op tafel neer, tot walging van Esmee. "Ieuw! Je hebt toch over dat ding heen geplast? Zo raakt de hele tafel besmeurd met jouw urine. Gatver!" Er volgde een verhitte discussie over waar ik de test dan wèl had moeten leggen toen de timer ging: De test kon afgelezen worden.

Één streepje

"Één streepje, één streepje. Wat betekent één streepje?" We bladerden door de gebruiksaanwijzing alsof de hele wereld ervan afhing. De pagina met voorbeelden van test-uitkomsten bood antwoord: Mijn test kwam overeen met het voorbeeld van een negatieve test. Ik was niet zwanger! Opgelucht haalde ik adem.

Niet nog een keer

Esmee trok een fles wijn uit haar tas om te vieren dat ik niet negen maanden alcoholloos door het leven hoefde te gaan (en geen kind zou krijgen). Ook zette ze het doosje condooms van de winkelmevrouw prominent op mijn nachtkasje. "Beter gebruik je die, want de volgende keer ga ik niet weer zo'n test voor je halen. Veel te ongemakkelijk!"

Wil je meer van dit soort verhalen? Je vindt hier een overzicht van al mijn eerdere studentenleed-perikelen!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
hotspots maastricht
Abonneren op