← Terug naar overzicht

Sportieve buitenactiviteiten in Maastricht

Hardlopen

Nu het weer lente is, wordt het tijd om meer naar buiten te gaan. Naast chillen in het park, is het ook leuk om sportieve buitenactiviteiten te ondernemen. Zo kun je sportief bezig zijn én genieten van zonnetje. Daarom geef ik je in deze blog een aantal ideeën voor sportieve buitenactiviteiten.

Wandelen

In het afgelopen jaar is de favoriete buitenactiviteit van veel studenten wandelen geworden. Gelukkig zijn er in Maastricht meer dan genoeg mooie plekken waar je je lawa (lange wandeling) of kowa (korte wandeling) kunt doen. Koffietje erbij? De lakowa (lange koffiewandeling) en kokowa (korte koffie wandeling) zijn ook erg populair. Kies je voor een wandeling door het centrum, loop dan langs Luna Rossa of Marks voor een lekker ijsje voor onderweg. Wil je liever een uitgebreide wandeling maken door de natuur? Dan ben je op de Sint Pietersberg aan het juiste adres. Maak een wandeling over de berg, door de weilanden met mooie bloemen en langs de ENCI-groeve. Heb je iets minder lang de tijd? Kies dan voor het Stadspark of het Frontenpark. Ook daar kun je genieten van het groen van de lente, maar dan zonder eerst de Sint-Pietersberg te hoeven beklimmen.

Hardlopen

Als je liever écht wil sporten, dan kun je in Maastricht ook heerlijk hardlopen. Ook dit kun je doen in het Stadspark of het Frontenpark, die vol in de bloei staan. Geen zin in de drukte? Ren dan eens langs de Maas, dan kun je meteen lekker uitwaaien. Zelf vind ik weg langs de Maas van Wyck naar het Gouvernement (en verder) heel fijn!

Sporten in het park

Houd je niet van hardlopen, maar wil je wel sporten? Ga dan sporten in het park. Sluit je aan bij een bestaand sportgroepje of verzin zelf met een paar vriend(inn)en een workout. Muziekje aan, en sporten maar!

Fun Valley

Dit dé perfecte plek voor een sportief dagje in de buitenlucht. Bij Fun Valley kun je van alles doen, zoals zwemmen, kanovaren, paintballen en klimmen. En het ligt iets buiten Maastricht, waardoor je ook nog een fietstochtje in de lentelucht cadeau krijgt.

Outdoor spellen

Wil je een coronaproof activiteit organiseren voor je jaarclub, dispuut, huis of vriend(inn)engroep? Kies dan voor een outdoor spel. Zo kun je zelf een variant op ‘Wie is de mol?’ in elkaar zetten, spullen huren om te lasergamen of een potje Jachtseizoen spelen. De app van Jachtseizoen vind je in Google Play en in de App Store. Zo ben je sportief bezig zonder dat je het door hebt en krijg je – als het weer meezit – ook nog een gratis zomers kleurtje!

Vandaag niet zo'n lekker weer om naar buiten te gaan? Een regenachtige dag is geen excuus, je kunt ook lekker thuis sporten!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden