← Terug naar overzicht

Leuke activiteiten in Maastricht in de meivakantie!

De meivakantie komt er weer aan! Het zonnetje begint steeds vaker te schijnen en de mensen gaan naar buiten om leuke activiteiten te ondernemen. Heb jij al plannen voor de meivakantie, of heb je nog geen idee wat je in Maastricht kunt beleven? In deze blog geef ik je inspiratie voor een geweldige vakantie!  

Blökse um

Blökske um, Limburgs voor ‘blokje om’, is een nieuwe activiteit die tijdens Corona is ontstaan. Toen het niet mogelijk was om op een terrasje te zitten of in een restaurant te gaan eten, is Blökse um bedacht. Met een uitgestippelde route door Maastricht loop je langs verschillende horecagelegenheden die hapjes en snacks hebben bereid. Zo geniet je niet alleen van een heerlijke wandeling door de stad, maar kun je ook nieuwste take-aways ontdekken. Daarnaast steun je de lokale horeca van Maastricht. Een echte aanrader voor wie een keer iets anders wil dan een wandeling met een koffietje of een picknick in het park. De route kan helemaal coronaproof worden afgelegd!

Park het Plateau

Op zoek naar een avontuurlijke activiteit? En vind je het niet erg om even buiten Maastricht te zijn? Neem dan een bezoekje aan Park het Plateau in Brunssum. Hier vind je een klimbos met wel vier verschillende klimroutes. Geen fan van klimmen, maar wel van de natuur? Ook dan ben je hier aan het goede adres. Het bos ligt tussen de Brunssumerheide en Schinveldse bossen en leent zich daarom uitstekend voor een prachtige wandeling. Daarnaast is het mogelijk om hier te mountainbiken én te boogschieten! Een geweldige plek voor een dagje avontuur of rust. Het is maar net waar je zin in hebt!

Online escape room

Ook wanneer het weer misschien tegenzit in de meivakantie, hoef je je niet te vervelen. De makers van het NK Escape Rooms hebben een nieuwe online escape room uitgebracht: Escape The Firm. De escape room is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. Je leert namelijk veel over data en privacy, want dit is het thema van de activiteit. Het spel is gemaakt voor twee tot zes personen. Trommel dus je huisgenoten, je vriend(in) of een familielid op om de uitdaging met je aan te gaan! De escape rooms kunnen op elk moment gespeeld worden. Mocht je uiteindelijk toch geen tijd hebben in de meivakantie, dan kun je het spel altijd op een ander moment nog spelen. Naast een escape room, zijn er nog veel meer leuke online spellen om met vrienden te spelen!

Citygames

Ook voor spelletjes in de buitenlucht kun je in Maastricht terecht. Via Citygames kun je kiezen uit verschillende levensechte spellen zoals Cluedo, Levend Monopoly en Jachtseizoen. Met een app kun je aan de slag, terwijl een spelhost informatie en hulp geeft tijdens de activiteit. De spellen zijn ontworpen voor minimaal vier personen. Een geweldig alternatief voor een avond bordspelletjes spelen, terwijl je meteen van het lekkere weer kan genieten!

Heb jij al zin gekregen in de meivakantie?

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
hotspots maastricht
Abonneren op