← Terug naar overzicht

Zo laat je jouw moeder stralen op Moederdag

Het is weer bijna Moederdag! Dat betekent dat het weer tijd is om haar flink te verwennen. Een cadeautje, uitje of een ander lief gebaar. Heb jij al iets bedacht? Het is aan jou om jouw moeder even in het zonnetje te zetten aankomend weekend, maar hoe? In deze blog lees je een aantal leuke ideeën om haar te verrassen!

Een dagje samen

Als student heb je over het algemeen geen tonnen op jouw rekening staan. Geen probleem, want een leuke verrassing hoeft helemaal niet duur te zijn! De meeste moeders vinden het al heerlijk om weer eens samen te zijn. Jouw aanwezigheid op Moederdag is dus al voldoende. Maak de hele dag tijd voor jouw moeder en leg je telefoon eens opzij. Doe samen leuke dingen zoals een spelletje, wandelen of maak een picknickmand vol lekkere hapjes. Of zet een lekkere kop thee en neem de tijd om weer eens bij te praten. Wedden dat ze hier blij van wordt?

Mooie tuin

Een bosje bloemen of een grote plant cadeau doen is natuurlijk altijd een goed idee, maar heb je er al eens aan gedacht om als verrassing de tuin op te knappen? Stuur je moeder op pad en trek je tuiniersoutfit maar aan! Je kunt beginnen met het opruimen en uitzoeken. Alles wat oud, vies of niet meer leuk is kan de deur uit. Ja, ook onkruid! Daarna kun je schoonmaken. Denk aan: tuinmeubels poetsen, de tegels schoonspuiten met een hogedrukspuit, etc. Plant hierna een paar leuke, kleurrijke bloemetjes en de tuin ziet er weer onwijs gezellig uit! Hoe leuk?

Uitje cadeau

Je kunt natuurlijk ook een uitje cadeau doen aan jouw moeder. Voor als het weer kan! Denk aan een lekker etentje, een meidenavond in de bioscoop of een dagje winkelen in een andere stad. Er zijn genoeg leuke dingen te bedenken! Schijf het op een kaartje of ontwerp iets en pak het leuk in. Zo hebben jullie ook allebei weer iets om naar uit te kijken!

Chocola

Hoe maak je een vrouw écht gelukkig? Precies, met chocola natuurlijk! Er zijn onwijs veel leuke manieren om chocolade te geven. Je kunt natuurlijk een reep kopen in de supermarkt, maar ondanks dat ze daar ook heel blij van wordt is het niet echt leuk om te geven. Je kunt bijvoorbeeld zelf een leuk pakketje samenstellen met allemaal verschillende soorten chocola. Misschien kun je ook wat lokale producten vinden?

Zit je in quarantaine of is het lastig om jouw moeder te zien op Moederdag? Dan zijn er gelukkig nog genoeg andere manieren om haar te verrassen. Denk aan een bosje bloemen sturen, een kaartje of een ander leuk cadeautje. Denk eens goed na over wat jouw moeder allemaal graag doet. Is dat bijvoorbeeld puzzelen? Doe dan een moeilijke puzzel cadeau!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
hotspots maastricht
Abonneren op