U bent hier

Studeren in Maastricht

De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Maastricht heeft diverse hogescholen en universiteiten die tientallen hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Maastricht makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Maastrichtse studentenverenigingen?

 

Universiteiten in Maastricht

In Maastricht heb je de Universiteit van Maastricht (UM). Dit is een van de meest kwalitatieve universiteiten van Nederland waar je talloze opleidingen, masters en schakelprogramma's kunt volgen. Je vindt hier alle relevante info over de UM.

Hogescholen in Maastricht

Ben je van plan om een HBO studie in Maastricht te gaan volgen? Je kunt terecht bij een van de hogescholen in Maastricht met een diverse keuze aan opleidingen, schakelprogramma's en minors die je kunt volgen. Welke HBO studie in Maastricht kies jij?

Studentenverenigingen in Maastricht

Maastricht heeft veel studentenverenigingen, waaronder gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen en religieuze verenigingen. Wil je lid worden van een vereniging? Bekijk dan hier welke vereniging het beste bij jou past.

Zo werkt afstuderen

Je studententijd loopt een keer ten einde. Maar voordat het zover is, moet je eerst nog even afstuderen! Hier vind je hoe afstuderen werkt en wat je moet regelen als je bent afgestudeerd. Ook geven we een aantal tips om je voor te bereiden op het afstuderen.

Wat is ontgroening?

Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging? Dan heeft jouw studentenvereniging misschien ook een ontgroening, ook wel kennismakingstijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies? En hoe moet je je voorbereiden op een ontgroening?

Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je ervoor kiezen om een deel van je studie in het buitenland te volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben wat zaken voor je uitgezocht.

INKOM: introductieweek Maastricht

INKOM is dé introductieweek voor alle nieuwe studenten van Universiteit Maastricht en Zuyd hogeschool. In deze week worden vele leuke activiteiten georganiseerd om je kennis te laten maken met het Maastrichtse studentenleven.

Waarom studeren in Maastricht?

Maastricht is een superleuke stad om te gaan studeren. Het is namelijk een van de oudste steden in Nederland. De stad is gelegen aan rivier de Maas en is de hoofdstad van Limburg! Je vindt hier historische panden, kerken en avontuurlijke grotten. Overal in de stad zie je de oude geschiedenis terug.

Van mbo naar hbo

Ben je in het bezit van een niveau 3 of 4 diploma van het mbo en denk je erover om door te studeren? Dan moet je dat zeker gaan doen! Maar hoe werkt dat eigenlijk?

DUO

DUO faciliteert de financiering en informatie die studenten en onderwijsinstellingen nodig hebben om onderwijs te volgen. Wat moet je weten vanuit DUO tijdens je studie?

Waarom lid worden bij een studentenvereniging?

Waarom lid worden van een studentenvereniging in Maastricht Studentenstad? Als lid van een studentenvereniging leer je nieuwe mensen kennen en je komt gegarandeerd op leuke feestjes. Je moet wel zin hebben in bepaalde verplichtingen. Wat zijn de voor- en nadelen van lid worden als student?