U bent hier

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Maastricht heeft diverse hogescholen en universiteiten die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Maastricht makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Maastrichtse studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Maastricht gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Maastricht Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Universiteiten in Maastricht

In Maastricht heb je de Universiteit van Maastricht (UM). Dit is een van de meest kwalitatieve universiteiten van Nederland waar je talloze opleidingen, masters en schakelprogramma's kunt volgen. Je vindt hier alle relevante info over de UM.

Hogescholen in Maastricht

Wil je een hbo-studie in Maastricht volgen? Er zijn verschillende hogescholen in Maastricht met een divers aanbod aan opleidingen. Welke hogeschool in Maastricht kies jij?

Studentenverenigingen in Maastricht

Maastricht heeft veel studentenverenigingen, waaronder gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen en religieuze verenigingen. Wil je lid worden van een vereniging? Bekijk dan hier welke vereniging het beste bij jou past.

Alles over afstuderen

Je studententijd loopt een keer ten einde. Maar voordat het zover is, moet je eerst nog even afstuderen! Hier vind je hoe afstuderen werkt en wat je moet regelen als je bent afgestudeerd. Ook geven we een aantal tips om je voor te bereiden op het afstuderen.

Wat is een ontgroening?

Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging? Dan heeft jouw studentenvereniging misschien ook een ontgroening, ook wel kennismakingstijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies? En hoe moet je je voorbereiden op een ontgroening?

Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je een deel van je studie in het buitenland volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je uitgezocht.

Overstappen van mbo naar hbo

Ga jij van mbo naar hbo? Dan breekt er een spannende periode aan. Wij zochten uit waar je allemaal aan moet denken als je van mbo naar hbo gaat!

Toelatingseisen hogeschool en universiteit

Wil je studeren aan een hogeschool of universiteit? Dan gelden speciale toelatingseisen waar elke student aan moet voldoen. We hebben de belangrijkste voorwaarden om te studeren aan het hbo of de universiteit voor je op een rij gezet.

INKOM: introductieweek Maastricht

INKOM is dé introductieweek voor alle nieuwe studenten van Universiteit Maastricht en Zuyd hogeschool. In deze week worden veel leuke activiteiten georganiseerd om kennis te maken met het Maastrichtse studentenleven.

Waarom studeren in Maastricht?

Wil jij studeren in Maastricht? Dat is een goede keus, want het is een superleuke stad! Maastricht is een van de oudste steden van Nederland ligt aan rivier de Maas. Je vindt hier historische panden, kerken en avontuurlijke grotten. Overal in de stad zie je de geschiedenis terug.

DUO

DUO is een dienst van de overheid die onder andere studiefinanciering verstrekt en diploma's registreert. Lees hier wat DUO voor jou als student kan doen!