U bent hier

Studentenverenigingen in Maastricht

Maastricht is een van de gezelligste studentensteden van Nederland! Je kunt er goed studeren bij een van de hogescholen of universiteiten in Maastricht. Maar naast je studie wil je natuurlijk ook wat leuks doen. Gelukkig heeft Maastricht ruim 20 verschillende studentenverenigingen waar je lid kunt worden.

Lid worden bij een studentenvereniging

Weet je nog niet of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees dan eens ons artikel over wel of niet lid worden bij een studentenvereniging. Want niet elke vereniging heeft een ontgroening. Tijdens de introductieweek kom je sowieso in contact met veel studentenverenigingen. Dan kun je altijd naar alle open feesten en zelf beslissen of een studentenvereniging iets voor jou is!

 

Gezelligheidsverenigingen in Maastricht

Studenten gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel, maar vooral op samen activiteiten organiseren en genieten van je studententijd.

Sportverenigingen in Maastricht

Een vereniging waar je sport en de gezelligheid van een studentenvereniging kunt combineren is altijd leuk tijdens je studententijd. Maastricht biedt een groot aanbod van studentensportverenigingen. Van roeien tot tennis en zeilen. Voor elke student is er wel een sport te vinden!

Overige studentenverenigingen in Maastricht

Naast gezelligheids-, sport- en religieuze verenigingen zijn er nog een hoop andere verenigingen in Maastricht . Van internationale verenigingen tot studentenverenigingen met een culturele inslag