← Terug naar overzicht

Traineeship Gemeente Amsterdam

Beschrijving

Jij denkt altijd net een stapje verder dan de rest. Je bent sociaal, betrokken en hebt frisse ideeën over hoe het beter kan. Dat is wat de gemeente Amsterdam zoekt in trainees. Ben je hbo- of wo-afgestudeerd en leer je graag door? Heb je verantwoordelijkheidsgevoel en wil je je ambities loslaten op de uitdagingen van de hoofdstad van Nederland? Solliciteer dan naar het tweejarig traineeship bij de gemeente Amsterdam. Het programma bereidt je voor op een pittige baan met maatschappelijk belang. 

Inhoud traineeship

In de hoofdstad van Nederland heb je te maken met uitdagingen op grote schaal, die je niet zo snel ergens anders tegenkomt. Een plek voor mensen met ambitie én maatschappelijke betrokken-heid, maar ook vol met vernieuwende oplossingen die werken in de praktijk van een wereldstad. We zoeken innovators, out-of-the-box-denkers en doorzetters die geloven in wat ze doen om Amsterdam gezonder, leefbaarder, veiliger en inclusiever te maken. Tijdens, maar ook na het traineeship.

Het tweejarig traineeship bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Twee individuele werkopdrachten op twee verschillende plekken binnen de gemeente: in twee periodes van zeven maanden leer je de organisatie, de teams en jezelf beter kennen.
 • Een individuele, verdiepende werkopdracht: je kiest uit de verdieping leiderschap, strate-gisch advies of projectmanagement en ontdekt waar je na je traineeship wilt landen. Deze opdracht duurt tien maanden.
 • Gezamenlijke poolopdrachten: met de andere trainees werk je samen aan belangrijke uitda-gingen in Amsterdam en leer je welke rol jij daarin kunt spelen.
 • Trainingen, masterclasses en coaching om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.

Jij hebt:

 • maximaal 2,5 jaar werkervaring.
 • een hbo- of wo-diploma.
 • feeling met een of meer belangrijke thema’s die spelen in de stad Amsterdam: kansenge-lijkheid, openheid en tolerantie, leefbaarheid, vrijheid en veiligheid, gezondheid en duur-zaamheid, participatie en digitalisering.
 • competenties die wij zoeken in jonge professionals en de bereidheid om deze verder te ontwikkelen. Je onderzoekt tijdens het traineeship hoe je kunt werken aan inventiviteit, omgevingsbewustzijn, inlevingsvermogen, samenwerking, relatiebeheer, resultaatgericht-heid, overtuigingskracht, passie, gedrevenheid, lef, moed, openheid, inclusiviteit en reflec-terend vermogen.

Wij bieden je:

 • ruimte voor jouw ideeën en ambities.
 • een plek waar je kunt doorgroeien.
 • de kans om een netwerk op te bouwen in een van de grootste en meeste diverse organisa-ties van Nederland.
 • twee keer een jaarcontract voor 36 uur per week.
 • na het traineeship een vast contract op een plek die bij je past; bij goed functioneren willen we je graag houden.
 • opleidingen en trainingen tijdens én na je traineeship.
 • Een startsalaris van €2591 bruto per maand en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren?

Dat kan van 9 oktober 12.00 uur tot en met 30 oktober 12.00 uur. Solliciteer via de onderstaande button.

Vragen?

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Ellen Koster of Johan Pluim, adviseur werving & selectie via mail naar: traineepool@jsconsultancy.nl. JS Consultancy verzorgt de selectie van kandidaten in opdracht van de traineepoolorganisatie. Voor inhoudelijke vragen over het traineeship kun je terecht bij traineepoolTGA@amsterdam.nl.

Disclaimer: Met het invullen van het sollicitatieformulier ga je akkoord met het opslaan en gebruiken van je gegevens voor het sollicitatieproces voor deze functie en de afdeling van de Gemeente Amsterdam waarvan dit de verantwoordelijkheid is en JS Consultancy als de verwerkende partij.

 

Deze vacature wordt aangeboden door Studiegerelateerdebijbaan.nl

Ik wil dit traineeship!

Meer bijbanen en stages uit Maastricht e.o.

Lees ook

Holland Security Group werken
werkenbijdefensie
Abonneren op