U bent hier

Wonen in Maastricht

Maastricht is echt een super leuke stad om in te wonen tijdens je studententijd. Veel studenten gaan dan ook op kamers in Maastricht. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Lees hieronder meer. 

Kamers in Maastricht

Ga je studeren in Maastricht, dan ga je studeren in een internationale stad. Daarom is het dan wel zo leuk om in Maastricht te gaan wonen tijdens je studententijd! Hier vind je het overzicht van alle kamers, appartementen, studio's en studentenhuizen in Maastricht.

Gemeente Maastricht & Stadsdeelkantoren

Het aanvragen van een rijbewijs, paspoort maar ook het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Zie hier het overzicht waar je precies moet zijn en wat je mee moet nemen.

Zoektips voor een kamer in Maastricht

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Maastricht? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Maastricht te zoeken. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Antikraak wonen in Maastricht

Antikraak is een beveiligingsmethode voor panden die leeg staan in Maastricht, in afwachting van (ver)koop, sloop of renovatie. Met antikraak kun je in kantoren, scholen, zorgcentra, villa's of zelfs kerken komen te wonen.

Woonruimte in Maastricht

Voor je op kamers gaat is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Kamer verhuren

Wil je (tijdelijk) je kamer verhuren, omdat je een half jaar gaat reizen of stage in het buitenland gaat lopen? Dat kan! We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer kan verhuren. En: waar let je op als je je kamer verhuurt?

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Maastricht