U bent hier

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een gezellige stad in het zuiden van Nederland waar je volop van het bourgondische leven kunt genieten. Er zijn mooie winkels, restaurantjes waar je de heerlijkste gerechtjes bestelt, supergezellige kroegen en een bruisend uitgaansleven. Ook kun je hier lid worden van verschillende studentenverenigingen. Veel studenten gaan daarom op kamers in Maastricht. Wil of ga jij ook in Maastricht wonen? Hieronder vind je alle handige informatie over wonen in Maastricht!
 
Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Maastricht? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

De leukste studentenwijken in Maastricht

Elke wijk heeft zijn eigen karakter en voordelen, maar sommige wijken zijn net wat gunstiger om als student te wonen. Je leest hier wat de leukste studentenwijken in Maastricht zijn.

Kamers in Maastricht

Het is erg leuk om in Maastricht te wonen tijdens je studententijd! Hier vind je het overzicht van alle kamers, appartementen, studio's en studentenhuizen in Maastricht.

Gemeente Maastricht

Het aanvragen van een rijbewijs, paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente Maastricht. Zie hier het overzicht waar je precies moet zijn en wat je mee moet nemen.

Zoektips voor een kamer in Maastricht

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Maastricht? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Maastricht te zoeken. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Antikraak wonen in Maastricht

Antikraak is een beveiligingsmethode voor panden die leeg staan in Maastricht, in afwachting van (ver)koop, sloop of renovatie. Met antikraak kun je in kantoren, scholen, zorgcentra, villa's of zelfs kerken komen te wonen.

Woonruimte in Maastricht

Voor je op kamers gaat is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Maastricht