Skip to main content

Alle studie- en studentenverenigingen in Maastricht

Maastricht is een van de gezelligste studentensteden van Nederland. Je kan hier studeren bij een van de hogescholen of universiteiten en er zijn meer dan 20 studentenverenigingen!

Lid worden bij een studentenvereniging in Maastricht

Er zijn een heleboel verschillende studentenverenigingen in Maastricht. Er zijn gezelligheidsverenigingen, studentensportverenigingen, religieuze verenigingen en verenigingen met een andere focus. Ook is het per vereniging verschillend hoeveel verplichtingen je hebt en of er een ontgroening is. Er is dus altijd wel een studentenvereniging die bij jou past!

Weet je nog niet of een studentenvereniging iets voor jou is? Neem dan een kijkje op onze pagina over wel of niet lid worden bij een studentenvereniging. Tijdens de INKOM heb je ook genoeg mogelijkheden om de verschillende verenigingen te leren kennen. Ga naar zoveel mogelijk open feesten, dan kan je zelf zien welke studentenvereniging iets voor jou is!

Wil je niks missen van de studentenverenigingen in Maastricht?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

AEGEE (internationaal)

AEGEE is een internationale studentenvereniging. De organisatie bevindt zich in wel 38 landen en 147 steden met een netwerk van meer dan 13.000 studenten!

Alles is drama (toneel )

Ben je gek van toneel? Dan zit je bij deze vereniging helemaal goed. Nieuw op het podium of niet, het maakt allemaal niet uit! Doe mee aan grote en kleine toneelstukken en leer veel nieuwe mensen kennen! Lees er hier meer over!

Christelijke studentenvereniging Lux ad Mosam

Deze studentenvereniging is gevestigd in et hartje van Maastricht! Het draait hier om een gevoel van saamhorigheid en geloof. Ben jij iemand die graag over belangrijke onderwerpen uit het leven praat? Lees dan hier meer over Lux ad Mosam!

Circumflex

Studentenvereniging Circumflex vestigt zich in de Kaap. De vereniging is in 1971 opgericht om studenten de mogelijkheid te bieden alles uit hun studententijd te halen. Ze organiseren vele leuke evenementen etc. Lees er hier meer over!

D.B.S.V Red Socks (voetbal)

Red Socks is een erg grote voetbalvereniging! Ze hebben zowel mannen en vrouwenteams voor buiten als voor binnenvoetbal. Bijna de gehele week worden trainingen gegeven en leuke activiteiten georganiseerd! Lees hier meer.

De Hippo's (korfbal)

De Hippo's is een gezellige korfbal vereniging die actief meedoet aan toernooien en wedstrijden. Ook houden ze bij deze vereniging van het organiseren van borrels en leuke thema-avonden. Benieuwd? Lees hier meer!

Dutch Mountains (mountainbiken)

Dutch Mountains is een hele enthousiaste vereniging met een liefde voor mountainbiken! Met wel 70 leden proberen ze te zorgen voor zoveel mogelijk gezelligheid op en naast de fiets! Benieuwd naar deze vereniging? Lees hier meer!

Ferro Mosae (triatlontraining)

Ferro Mosae, ook wel FM genoemd richt zich compleet op alle onderdelen van de triatlon. Ongeacht je niveau kun je je altijd aanmelden. Er worden zwemtrainingen en hardlooptrainingen gegeven. Daarnaast nog veel meer! Lees hier wat!

Heep (badminton)

Heep staat bekend als een leuke en gezellige vereniging die niet te groot is, maar ook niet te klein. Er wordt iedere donderdag vrij gespeeld, maar ook speciale trainingen voor gevorderden gegeven. Lees er hier meer over!

M.S.D.V Let's Dance! (dansen)

Bij M.S.D.V Let's Dance! kun je verschillende cursussen volgen. Alle stijlen uit het buitenland zijn vertegenwoordigd! Denk aan kizomba en salsa! De cursussen worden in verschillende danszalen gehouden. Lees er hier meer over.

M.S.R.V. Saurus (roeien)

Bij M.S.R,V Saurus kun je je passie voor roeien delen met vele andere leden! Ieder jaar is er een selectie en kun je meedoen aan vele competities! Ook worden er genoeg feestjes en activiteiten georganiseerd. Lees hier meer!

M.S.V. Tragos

Een samensmelting van een heren en dames vereniging! Met altijd mooie feestjes en evenementen in het verschiet! Je zult je snel thuis voelen bij deze vereniging. Lees hier welke voordelen er allemaal gebonden zitten aan het lid zijn hiervan!

M.S.V.V. Fyrfad (volleybal)

Bij Fyrfad is er voor elk soort niveau op het gebied van volleybal een team waar je je in kunt plaatsen! Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om door te groeien en mee te doen aan leuke activiteiten! Lees hier wat je kunt verwachten!

MaasSAC (bergbeklimmen)

MaasSAC is de Maastrichtse studenten alpen club. Hier wordt gedaan aan bergbeklimmen, hiken, kamperen en 'bouldering'. Je kunt meedoen aan verschillende cursussen en veel leren. Klik hier voor meer informatie over MaasSAC!

Maastricht Knights Basketball

Ben jij een student aan Hogeschool Zuyd of Universiteit Maastricht? En zou je graag willen basketballen? Meld je dan aan bij deze sportvereniging! Ze hebben twee mannenteams en twee vrouwenteams! Lees hier meer!

Maastricht University Cheerleading

Ben jij een man of vrouw en lijkt cheerleading jou helemaal het einde? Lees dan hier meer over deze vereniging, bestaande uit twee soorten teams. Onder leiding van de beste captains!

Maraboes (rugby)

Maraboes is een rugbyvereniging die op topniveau speelt! Er zijn twee teams aanwezig. Een daarvan doet mee aan de Nederlandse nationale competities! Buiten de trainingen is er ook heel veel gezelligheid. Lees hier meer!

Margrieten (rugby)

Ben jij een vrouw die gek is op rugby of heb je het altijd al een keer willen spelen? Meld je dan aan bij dit leuke vrouwenteam! Ze doen mee aan competities en doen samen nog meer leuke activiteiten! Hier alle info op een rijtje!

Mas incontro (schermen)

Bij MAS Incontro kun je meedoen aan verschillende cursussen en trainingen! Je leert gaandeweg schermen met zowel de floret, degen en sabel. Het maakt niet uit als je nog geen ervaring hebt! Lees hier meer over de vereniging!

MSAV Uros (atletiek)

Onder atletiek vallen natuurlijk verschillende soorten onderdelen. Bij deze vereniging worden ze allemaal vertegenwoordigt. Er worden verschillende soorten trainingen gegeven en je kunt meedoen aan (internationale) wedstrijden. Lees hier meer!

MSHC (hockey)

Bij MSHC wordt er zowel recreatief als prestatief gehockeyd. Ook als je niet aan wedstrijden mee kunt doen kun je lid worden van één van de speciale teams hiervoor! Benieuwd naar deze gezellige vereniging? Lees dan hier meer!

MSHV Manos (handbal)

MSHV Manos is een ontzettend leuke handbal vereniging. Er spelen zowel mannen als vrouwen. De trainingen zijn dan ook vaak gemengd! Zo leer je iedereen al snel kennen. Wil je graag lid worden? Lees dan hier meer!

MSUV Hooked (floorball)

Bij MSUV Hooked spelen ze 'floorball'. Deze sport lijkt heel erg op ijshockey. Gespeeld op een veld met dezelfde indeling maar dan zonder ijs. Met een stick en plastic bal en in teams van vijf met een keeper! Hier meer info over de vereniging!

MSV Santé

Maastrichtse Studievereniging Santé is dé vereniging voor alle studenten Gezondheidswetenschappen. MSV Santé is in 2002 opgericht en ontstaan door de samenvoeging van verschillende studieverenigingen.

MSZV Lagakari (zeilen)

MSZV Lagakari is een hechte zeilvereniging! Je kunt je het hele jaar door aanmelden. Hierdoor kun je meedoen aan gave lessen en mee met leuke weekendjes weg! Daarbij zul je ook vele leuke borrels kunnen bijwonen!

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.