Skip to main content
Christelijke studentenvereniging Lux ad Mosam

Misschien ben je wel bekend met de studentenverenigingen Navigators en Ichthus. Deze studentenvereniging is hier een samensmelting van! Gevestigd in het centrum van Maastricht en volledig daar om te zorgen dat jij het meeste uit je studententijd haalt!

Vereniging Lux ad Mosam 

De relatie tussen het geloof, het beginpunt van het denken/discusseren en tal van maatschappelijke, wetenschappelijke en culturele onderwerpen staat centraal. Net als het creëren van een waardevolle band tussen leden, waarbij geloof de basis vormt.  

Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door middel van een kroegenkring. Dit is een groep waarbij je je aan kunt sluiten om onder begeleiding van drie bestuursleden van de vereniging een avond te praten over ideeën en visies over het leven onder het genot van een drankje. 

Visies 

Wat je je kunt voorstellen bij  onderwerpen die besproken worden zijn onderwerpen als waarom je studeert? Is er goed en kwaad? Waarom er bepaalde dingen gebeuren in de wereld? En nog veel meer!

Open Community of International Students

De vereniging heeft ook een open community voor internationale studenten. Hier kunnen studenten uit het buitenland zich aanmelden om hun gevoel van geloof met de rest te kunnen delen!

Contact christelijke studentenvereniging Lux ad Mosam

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.