Skip to main content
De Hippo's (korfbal)

De Maastrichtse Studenten Korfbal Vereniging de Hippo’s werd in 1990 opgericht door een groep enthousiaste korfballers, die naast een fanatieke wedstrijd ook graag een biertje dronken. Over de jaren zijn de Hippo’s uitgegroeid tot een groep van ongeveer dertig dames en heren van de Universiteit Maastricht en Hogeschool Zuyd, die, net als toen, fanatiek zijn op het veld en in de kroeg.

Trainingen en oefenwedstrijden

De Hippo’s spelen gemengd korfbal, maar zijn ook het thuis van vele dameskorfbalsters. Er wordt één keer in de week getraind op een kunstgrasveld (of in de zaal als het te koud wordt) met onze trainer Dennis. De trainingen zijn afwisselend en er wordt gefocust op techniek. Iedereen kan instappen op zijn of haar eigen niveau, doordat de oefeningen makkelijk aangepast kunnen worden aan je eigen tempo en niveau thuis. De tactiek die geoefend en geleerd wordt op de trainingen, wordt natuurlijk ook in de praktijk gebracht tijdens oefenwedstrijden en landelijke studenten toernooien.

Borrels en activiteiten

Op sociaal gebied zijn de Hippo’s ook een actieve vereniging. Onder het motto: ‘Niks moet, alles mag’, worden er iedere maand borrels en activiteiten georganiseerd. Zo zijn er de jaarlijks terugkomende toetjesavond om je culinaire kwaliteiten te laten zien en het  ‘Walking Or Cycling Blind Date Meal’ om misschien wel je nieuwe liefde te ontmoeten. Regelmatig zijn er stapavondjes met de Hippo’s of met andere Studenten Sport Verenigingen in de stad of feesten georganiseerd door SCOREN, de overkoepelende organisatie voor alle Studenten Sport Verenigingen.

Toernooien en weekenden

En dan hebben we het nu nog niet gehad over de gezellige weekenden gevuld met korfbal en feest tijdens de toernooien die worden gehouden door het hele land. De Hippo’s zijn vaste bezoekers van de toernooien en zijn altijd zeer fanatiek bij het (proberen) punten te scoren tijdens deze weekenden!

Contact Maastrichtse Studenten Korfbal Vereniging de Hippo’s

mskvdehippos@hotmail.com
dehippos.com

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.