Skip to main content

Gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel. Het belangrijkste bij een gezelligheidsvereniging is dat leden samen activiteiten organiseren en genieten van hun studententijd! Natuurlijk wordt er bij gezelligheidsverenigingen gefeest, maar dat is niet waar het alleen maar om draait. Persoonlijke ontwikkeling, elkaar stimuleren om een studie te halen, een netwerk opbouwen en ervaring opdoen in een commissie of een bestuur, kan namelijk ook bij een studenten gezelligheidsvereniging!

In Maastricht zijn verschillende studenten gezelligheidsverenigingen. Het complete overzicht vind je hieronder.

Niks missen van de gezelligheidsverenigingen in Maastricht? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Is een gezelligheidsvereniging niks voor jou?

Er zijn ook studentensportverenigingen, studieverenigingenreligieuze verenigingen en overige studentenverenigingen in Maastricht!

Circumflex

Studentenvereniging Circumflex vestigt zich in de Kaap. De vereniging is in 1971 opgericht om studenten de mogelijkheid te bieden alles uit hun studententijd te halen. Ze organiseren vele leuke evenementen etc. Lees er hier meer over!

M.S.V. Tragos

Een samensmelting van een heren en dames vereniging! Met altijd mooie feestjes en evenementen in het verschiet! Je zult je snel thuis voelen bij deze vereniging. Lees hier welke voordelen er allemaal gebonden zitten aan het lid zijn hiervan!

SV Amphitryon

Dé studentenvereniging voor hotelschool studenten! Er worden binnen de vereniging vele feesten en borrels georganiseerd en zo zijn er nog veel meer voordelen aan lid zijn van deze vereniging verbonden! Lees hier meer.

SV KoKo

Sv KoKo is één van de weinige niet-traditionele studentenverenigingen in Maastricht. Gelijkwaardigheid staat bij deze vereniging hoog in het vaandel. Ze organiseren vele activiteiten en feesten. Hier alle info op een rijtje!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.