Skip to main content
M.S.V. Tragos

Maastrichtse Studentenvereniging Tragos is de grootste traditionele studentenvereniging van Zuid-Nederland. Tragos is in 1982 ontstaan uit het samenvoegen van de MHS Club (mannensociëteit) en de MVSV Katzika (vrouwensociëteit) en in de jaren die volgden uitgegroeid tot de leidende studentenvereniging van de stad.

Ontwikkeling van de leden

M.S.V. Tragos verschilt van andere verenigingen door zich te richten op de ontwikkeling van haar leden. Dit doet zij op drie verschillende vlakken: studeren op de Universiteit Maastricht of Hogeschool Zuyd, het vormen van een netwerk wat leidt tot het opdoen van werkervaring en het faciliteren van extra activiteiten. Laten we deze drie categorieën om de beurt langslopen. Ten eerste heeft Tragos een disputencultuur, waarbinnen ouderejaars de jongerejaars kunnen helpen met de studiestof die zij reeds gehad hebben. Ten tweede ontmoet je binnen Tragos mensen die jou weer zullen voorstellen aan stage-mogelijkheden, baantjes en andere unieke kansen. Verder werkt Tragos nauw samen met studentenorganisaties als UniPartners en AIESEC, die zich richten op het doormaken van een persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Vriendschap voor het leven

Zoals hierboven al is aangegeven kun je je aansluiten bij één van de commissies! Voorbeelden hiervan zijn: de kroegcommissie, gala-commissie, PR-commissie, festival-commissie en activiteiten-commissie. Op deze manier heeft vrijwel elk lid van de vereniging een eigen taak en worden er vele leuke activiteiten georganiseerd! 

Voordelen tijdens je studie

Dit alles wordt gedaan met een lach. Bij Tragos sluit je vriendschappen voor het leven en leg je de basis voor alles wat er na je studententijd komt. Jaarlijks zijn er Reünistendagen, waarin de huidige leden in contact komen met iedereen die hen al is voorgegaan door de jaren heen.

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact Maastrichtse Studenten Vereniging Tragos

tragos.nl
senaat@tragos.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.