Skip to main content
INKOM: introductieweek Maastricht

INKOM is dé introductieweek voor alle nieuwe studenten van Universiteit Maastricht en Zuyd hogeschool. In deze week worden veel leuke activiteiten georganiseerd om je kennis te laten maken met het Maastrichtse studentenleven.

Activiteiten INKOM

Denk hierbij aan activiteiten als een cultureel festival, een film, een sportdag en natuurlijk iedere avond weer een ander feest! Ook zetten alle studentenverenigingen hun beste beentje voor om te laten zien wat ze te bieden hebben. Er is natuurlijk ook genoeg tijd om te chillen. Ga borrelen op een van de vele terrasjes en verken alle kroegen. Na de INKOM weet jij precies op welk terras je de lekkerste borrelhappen vindt en waar je kan uitgaan!

MECC Feesten

De twee grootste feesten die tijdens deze introductieweek in Maastricht gehouden worden, zijn de MECC Parties. Meestal worden de feesten op de dinsdag en de vrijdag in MECC in Maastricht gehouden. Hier moet je wel aparte tickets voor halen dus houd daar rekening mee! De INKOM wordt meestal in de tweede helft van augustus georganiseerd. Check voor de precieze data en het programma de website van INKOM Maastricht!

Wil je tijdens je studententijd niks missen van het studentenleven in Maastricht? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Maastricht heeft diverse hogescholen en universiteiten die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Maastricht makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Maastrichtse studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Maastricht gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Maastricht Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Hogescholen in Maastricht

Wil je een hbo-studie in Maastricht volgen? Er zijn verschillende hogescholen in Maastricht met een divers aanbod aan opleidingen. Welke hogeschool in Maastricht kies jij?

Universiteiten in Maastricht

In Maastricht heb je de Universiteit van Maastricht (UM). Dit is een van de meest kwalitatieve universiteiten van Nederland waar je talloze opleidingen, masters en schakelprogramma's kunt volgen. Je vindt hier alle relevante info over de UM.
Alles over afstuderen

Je studententijd loopt een keer ten einde. Maar voordat het zover is, moet je eerst nog even afstuderen! Hier vind je hoe afstuderen werkt en wat je moet regelen als je bent afgestudeerd. Ook geven we een aantal tips om je voor te bereiden op het afstuderen.

Verschil tussen associate degree, bachelor en master

Als (toekomstige) student krijg je vaak met de termen associate degree, bachelor en master te maken. Wij leggen het verschil aan je uit en vertellen hoe je de graad in je naam uitdrukt als je afgestudeerd bent. 

Wat is een ontgroening?

Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging in Maastricht? Dan heeft jouw studentenvereniging misschien ook een ontgroening (KMT). Maar wat is een ontgroening precies? En hoe moet je je voorbereiden op een ontgroening?

Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je een deel van je studie in het buitenland volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je uitgezocht.

Wat is het verschil tussen bekostigd en niet-bekostigd onderwijs?

Als je op zoek bent naar een opleiding, dan kom je vaak de termen 'bekostigd' en 'niet-bekostigd (particulier) onderwijs' tegen. Maar wat is het verschil precies? Wij leggen het uit!

Overstappen van mbo naar hbo

Ga jij van mbo naar hbo? Dan breekt er een spannende periode aan. Wij zochten uit waar je allemaal aan moet denken als je van mbo naar hbo gaat!

DUO

DUO is een dienst van de overheid die onder andere studiefinanciering verstrekt en diploma's registreert. Lees hier wat DUO voor jou als student kan doen!

Waarom lid worden van een studentenvereniging?

Twijfel jij nog om lid te worden bij een studentenvereniging? Wij hebben alle voor- en nadelen van lid worden op een rij gezet!

INKOM: introductieweek Maastricht

INKOM is dé introductieweek voor alle nieuwe studenten van Universiteit Maastricht en Zuyd hogeschool. In deze week worden veel leuke activiteiten georganiseerd om kennis te maken met het Maastrichtse studentenleven.

Toelatingseisen hogeschool en universiteit

Wil je studeren aan een hogeschool of universiteit? Dan gelden speciale toelatingseisen waar elke student aan moet voldoen. We hebben de belangrijkste voorwaarden om te studeren aan het hbo of de universiteit voor je op een rij gezet.

Waarom studeren in Maastricht?

Wil jij studeren in Maastricht? Dat is een goede keus, want het is een superleuke stad! Maastricht is een van de oudste steden van Nederland ligt aan rivier de Maas. Je vindt hier historische panden, kerken en avontuurlijke grotten. Overal in de stad zie je de geschiedenis terug.

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.