U bent hier

Universiteiten in Maastricht

De grootste universiteit van Maastricht is de UM! Dit is ook meteen de meest internationale universiteit van Nederland. Alleen de beste docenten, met veel beroepspraktijkervaring, geven hier les en delen hun ervaringen met hun studenten. Je mag een wo-opleiding volgen na het behalen van een vwo-diploma. Toch is de overstap van de middelbare school naar een universiteit vaak groot. Wij schreven daarom een artikel over wat je kan verwachten als je van vwo naar universiteit gaat. Ook kun je meestal overstappen naar de universiteit als je in een keer je propedeuse op het hbo haalt of een hbo-opleiding op een hogeschool hebt afgemaakt.

Wil je niks missen van het studentenleven in Maastricht Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Transnationale Universiteit Limburg

tUL is een uniek samenwerkingsverband van twee universiteiten in twee landen. Namelijk de Universiteit Hasselt en de Maastricht University. Samen hebben ze nieuwe opleidingen gecreëerd en onderzoekslijnen opgericht.

Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht is een van de meest internationale en gezellige universiteiten van Nederland. De universiteit biedt een aantal unieke opleidingen aan. Benieuwd welke dit zijn? Lees er dan hier meer over!