Skip to main content
Ontdek Maastricht: top 5 culturele hotspots

Maastricht is een stad met zoveel historie, dat je hier naast je gebruikelijke drankje op het Vrijthof en het stappen ook zeker wat cultuur op moet snuiven! Hieronder de 5 hotspots die je zeker bezocht moet hebben:

De Bisschopsmolen

De Bisschopsmolen is de eerste bakkerij die producten van 100% spelt aflevert! Deze bakkerij is niet alleen dé plek voor het meest gezonde aanbod in brood en mueslirepen, maar ook voor goede taarten en andere lekkernijen. Het leukste is misschien nog wel dat je hier veel activiteiten kunt doen, zoals een workshop waar je je eigen brood leert bakken. Of je kunt simpelweg langskomen voor een rondleiding om te zien hoe alles wordt gemaakt! 

't Bassin

't Bassin is de populaire binnenhaven van Maastricht. Je kunt hier gezellig met je vrienden een bootje huren, of musea bezoeken. Daarnaast grenzen aan de haven veel culinaire restaurants met een prachtig uitzicht op de majestueuze boten in de haven!

Maastricht Underground: Kazematten & Grotten Sint Pietersberg

Maastricht Underground is de verzamelnaam voor alles wat je kunt doen en beleven in Fort Sint Pieter, Grotten Noord, Grotten Zonneberg en de Kazematten. Denk aan activiteiten als speurtochten, steptochten en workshops! 

Museumkelder Derlon

De Museumkelder Derlon is een klein museum waar een belangrijke opgraving uit de Romeinse tijd te bezichtigen is! Mega interessant dus. De museumkelder bevindt zich in Hotel Derlon aan het Onze-Lieve-Vrouweplein en is op aanvraag gratis toegankelijk!

Helpoort 

Als laatste: de Helpoort. De Helpoort maakt deel uit van de eerste stadsmuur. Het is de enige stadspoort die in Maastricht nog aanwezig is en daarbij de oudste stadspoort van Nederland. De poort heeft lange tijd als verdedigingswerk gefunctioneerd en dit is ook zeker te zien. Ga vooral een keer langs, er zijn gidsen aanwezig die je hier graag alles over vertellen! 

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Dan is het tijd om te ontspannen met een drankje in een van de leuke barretjes en restaurantjes van Maastricht!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.