Skip to main content
Leuke barretjes en restaurants in Maastricht

Maastricht is een op en top historische stad! Voor iedereen is hier wat leuks te doen. Van de mooiste conceptstores tot monumentale gebouwen die je kunt bezoeken. De stad heeft een groot aanbod aan cafés en barretjes waar je s ‘avonds goed kunt stappen. Op zoek naar restaurant- en uitgaanstips in Maastricht? Hieronder een overzicht met onze favorieten!

Hoe ziet onze ideale dag er uit?

Er zijn leuke eettentjes en goede restaurants in overvloed in Maastricht! Wat zouden wij doen als je ons 'los' laat in Maastricht?
Een paar uitblinkers waar je sowieso een keer geweest moet zijn:

  • Allereerst De pepernotenwinkel. Deze winkel is er niet het hele jaar! Na de zomer tot en met december kun je hier pepernoten kopen in wel vijftig verschillende smaken! Zeker een bezoekje waard.
  • Voor de lekkerste ontbijtjes en biologische gerechten ga je naar het restaurant in de brandweerkazerne van Maastricht: de Brandweerkantine. Deze te gekke locatie is omgetoverd tot een moderne, kunstzinnige locatie waar jij lekker kunt genieten van de beste gerechten! 
  • Ook als je van tapas houdt, kan je heerlijk eten in Maastricht. Onze favoret is Café Madrid!
  • Houd je meer van echt bourgondisch eten? Dan waan je je in een bourgondisch walhalla bij Café Sjiek! Hier serveren ze onder andere echt Limburgs Zoervleis.
  • Als laatste is er nog Marres Kitchen. Ook al op een unieke locatie, namelijk in het museumcafé. Hier kun je niet alleen genieten van heerlijke gezonde mediterrane gerechten maar ook gave tentoonstellingen bekijken of genieten van het zonnetje in de stadstuin van Maastricht.

Wil je na het eten nog een dansje wagen? Maastricht biedt voor ieder wat wils.

Uitgaan onder de rivieren is altijd een feest

In Maastricht heb je twee grote ''clubs'' waar feesten worden gegeven. Namelijk de Proosd en MECC. Hier vinden onder andere thema feesten plaats als Back to the 90's en Halloween parties! Daarnaast heeft Maastricht een groot aanbod aan cafés en barretjes waar je s ‘avonds lekker kunt dansen, zoals de Feesfebrik op de Markt. Of ga drankjes doen op het Amorsplein en bezoek dan een van de barretjes en kleine feesttentjes die hier aan grenzen! 

Heb jij een restaurant- of uitgaanstip in Maastricht voor ons?

Ken jij nog meer gezellige hotspots in Maastricht? Leuk, laat het ons weten via maastricht@studentensteden.nl!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.