Skip to main content
Uitgaan in Maastricht

Maastricht is een echte studentenstad, dus er is altijd wel wat te beleven! Als insider kennen wij natuurlijk de leukste uitgaansplekken van Maastricht. Wij hebben ze in een handig weekoverzicht geplaatst. Zo weet je waar je elke dag van de week jouw onvergetelijke stapavond kunt beleven!

Uitgaan in Maastricht op maandag

Maandag is natuurlijk niet echt een stapavond, maar zelfs op maandag is er in Maastricht genoeg te beleven! Ga bijvoorbeeld naar een van de vele kroegen om een lekker speciaal biertje te drinken. Café Falstaff aan het Sint Amorsplein is misschien wel hét speciaalbiercafé van Maastricht. Je kunt er voor een schappelijke prijs 'biermenuutjes' bestellen en verschillende bieren proeven. Liever een cocktail? Loop dan even naar Rumors op de Koestraat. In deze knusse foodbar kun je heerlijk neerstrijken voor een goede cocktail, maar ook voor een lekker borrelhapje, lunch of diner. Voor een echte stapavond kun je eindigen in de Fessa op de Markt. Zij zijn elke nacht van de week open en er zijn altijd wel studenten en leden van studentenverenigingen te vinden. Voor een gekke avond moet je dus hier zijn, zelfs op maandag!

Stappen in Maastricht op dinsdag

Op dinsdag kun je natuurlijk terecht bij een van de vele kroegjes, zoals In Den Ouden Vogelstruys op het Vrijthof. Wil je het laat maken? Dan kun je van dinsdag tot en met zaterdag na 23.00 uur terecht bij nachtcafé Défilé op de Markt. Op deze dagen is er altijd een live dj die verschillende muziekstijlen draait.

Uitgaan in Maastricht op woensdag

Woensdag is een wat rustigere uitgaansdag in Maastricht. Voor een wilde nacht kun je de avond uiteraard weer afsluiten bij Café Défilé of de Fessa. Wil je gewoon een biertje drinken met vrienden? Dat kan bijvoorbeeld bij Café Zondag in het gezellige stadsdeel Wyck. Bij Zondag is het eigenlijk druk, maar dat komt ook doordat het café en terras erg klein zijn. Gelukkig is dat geen probleem, want er staan altijd een heleboel mensen te borrelen op de stoep, wat doen denken aan de groepjes mensen voor cafés in Spanje of Italië. Een andere leuke borrelplek in Wyck is ’t Wycker Cabinet. Door het warme interieur kun je hier gemakkelijk een avond doorbrengen.

Stappen in Maastricht op donderdag

Op donderdag breekt het weekend voor studenten al aan. Van donderdag tot en met zaterdag heb je dan ook een heleboel opties om te stappen in Maastricht. Ga op donderdag bijvoorbeeld naar de Twee Heeren op de Platielstraat. Hier gaan na 22.00 uur de meubels aan de kant en kunnen de voetjes van de vloer. Iets verderop bij Cliniq kun je van donderdag tot zaterdag genieten van de beste dj’s en lekkerste shots. Als je wilt dansen tot in de late uurtjes, kun je natuurlijk weer naar de Fessa of Défilé op de Markt.

Uitgaan in Maastricht op vrijdag

In het weekend zijn er altijd toffe feesten in Complex. Deze underground evenementenlocatie vind je aan de andere kant van de brug op Griend 6. Ook kun je op vrijdag weer terecht op de Platielstraat. Café van Bommel is een van de bekendste cafés van Maastricht waar je na 22.00 uur helemaal los kunt gaan. Op vrijdag en zaterdag is dit café tot 03.00 uur open. Als je dan nog niet bent uitgefeest, kun je natuurlijk nog naar de Markt lopen.

Stappen in Maastricht op zaterdag

Op zaterdag is het eigenlijk overal wel druk in Maastricht. Toeristen, studenten en Maastrichtenaren zijn volop in de stad om uit te gaan. Begin de avond met een goede cocktail bij Mr. Smith in Wyck. In deze speakeasy cocktailbar is de sfeer heerlijk ongedwongen en een beetje mysterieus. Ga je graag naar optredens? In de Muziekgieterij treden geregeld artiesten en bands op. Of kijk naar de programmering van Complex als je een underground feest zoekt. Natuurlijk kun je op zaterdag ook weer naar Cliniq, Café van Bommel en de Twee Heeren op de Platielstraat. Dansen tot het ochtendgloren kan uiteraard weer bij de Fessa of Défilé op de Markt.

Uitgaan in Maastricht op zondag

Stappen op zondag kan eigen alleen bij de Fessa, maar je kunt wel een van de vele barretjes induiken! Wat dacht je bijvoorbeeld van De Kaasbar op de Koestraat? Hier serveren ze heerlijke kazen en wijnen. Iets verderop in dezelfde straat vind je ook een fijne wijnbar: Via Mucca. De Koestraat is de perfecte plek voor een ontspannen zondagavond dus! Een andere leuke plek om wat te drinken op zondag is Harvey op de Hertogsingel. Hier kun je ook lekkere tapas en gerechtjes bestellen trouwens.

Wil je dit soort leuke uitgaanstips direct in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.