Skip to main content

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een gezellige stad in het zuiden van Nederland waar je volop van het bourgondische leven kunt genieten. Er zijn mooie winkels, restaurantjes waar je de heerlijkste gerechtjes bestelt, supergezellige kroegen en een bruisend uitgaansleven. Ook kun je hier lid worden van verschillende studentenverenigingen. Veel studenten gaan daarom op kamers in Maastricht. Wil of ga jij ook in Maastricht wonen? Hieronder vind je alle handige informatie over wonen in Maastricht!
 
Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Maastricht? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Kamers in Maastricht

Het is erg leuk om in Maastricht te wonen tijdens je studententijd! Zo kun je optimaal genieten van jouw studentenleven. Hier vind je het overzicht van alle kamers, appartementen, studio's en studentenhuizen in Maastricht.

Zoektips voor een kamer in Maastricht

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Maastricht? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Maastricht te zoeken. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Antikraak wonen in Maastricht

Antikraak is een beveiligingsmethode voor panden die leeg staan in Maastricht, in afwachting van (ver)koop, sloop of renovatie. Met antikraak kun je in kantoren, scholen, zorgcentra, villa's of zelfs kerken komen te wonen.

De leukste studentenwijken in Maastricht

Elke wijk heeft zijn eigen karakter en voordelen, maar sommige wijken zijn net wat gunstiger om als student te wonen. Je leest hier wat de leukste studentenwijken in Maastricht zijn.

Woonruimte in Maastricht

Voor je op kamers gaat is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Inschrijven in de gemeente Maastricht

Als je naar Maastricht verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Lees hier hoe jij je inschrijft bij de gemeente en wat je daarvoor nodig hebt.

Huurtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

Huur jij een kamer of appartement in Maastricht en voldoe je aan de voorwaarden van de belastingdienst, dan kom je in aanmerking voor huurtoeslag! Als student heb je hier vaak recht op.

Gemeente Maastricht

Het aanvragen van een rijbewijs, paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente Maastricht. Zie hier het overzicht waar je precies moet zijn en wat je mee moet nemen.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.