Skip to main content
De leukste studentenwijken in Maastricht

Wil jij tijdens je studententijd in Maastricht wonen? Dan moet je natuurlijk wel weten wáár in Maastricht je als student wil wonen! Elke wijk heeft zijn eigen karakter en voordelen, maar sommige wijken zijn net wat gunstiger om als student te wonen. Je leest hier wat de leukste studentenwijken in Maastricht zijn.

Binnenstad Maastricht

Eén van de leukste studentenwijken in Maastricht is natuurlijk de binnenstad. Het centrum van Maastricht is altijd gezellig en druk. Er zijn leuke winkels, lekkere restaurantjes, gezellige kroegen en genoeg plekken waar je kunt uitgaan. Als je een kamer in de binnenstad vindt, heb je dit dus allemaal binnen handbereik! Als je lid bent of wil worden, is de binnenstad ook een uitstekende plek voor een kamer. De meeste studentenverenigingen zijn in en rondom het centrum gevestigd, dus je hebt niet eens een fiets nodig om naar de vereniging te gaan. Alleen de studentenvereniging van Hotelschool Maastricht zit een stukje buiten het centrum, op de campus van de hotelschool. In de binnenstad zijn ook faculteiten van Maastricht University en de meeste hogescholen gevestigd. Als je in de binnenstad woont is de kans dus groot dat je met een paar minuten fietsen (en soms zelfs lopen) al in de collegebanken zit! Alleen naar de hotelschool is het wat verder reizen: ongeveer 15 minuten met de fiets.

Wyck Maastricht

Een andere plek waar veel studenten wonen is Wyck. Deze buurt wordt van de binnenstad gescheiden door de Maas, maar ligt heel dicht bij het centrum. Het voordeel van Wyck is dat het op loopafstand van alle gemakken van het centrum ligt, maar het wel iets rustiger is. In Wyck vind je veel mooie straatjes, het station en gezellige barretjes en restaurantjes. De meeste hogescholen en faculteiten van de universiteit liggen vanaf Wyck op zo’n 5 tot 10 minuten fietsen. Alleen de hotelschool ligt wat verder weg op ongeveer 15 minuten fietsen.

Jekerkwartier Maastricht

Een andere leuke studentenwijk in Maastricht is het Jekerkwartier. In het westelijke deel van deze wijk zitten een heleboel studentenhuizen, omdat er veel voorzieningen in de buurt zijn. Zo vind je hier bijvoorbeeld de Universiteitsbibliotheek, verschillende cafés en eethuizen. Het Jekerkwartier is dus heel levendig en er zijn veel studenten te vinden. Ook grenst deze wijk aan de zuidelijke kant van de binnenstad, waardoor je dicht bij het centrum zit. De hogescholen en faculteiten van de universiteit zijn vanaf het Jekerkwartier ook goed te bereiken. Alle onderwijsinstellingen liggen op maximaal 15 minuten fietsen, maar de School of Business and Economics, de Toneelacademie, het Conservatorium en de Jan van Eyck Academie zijn allemaal te voet te bereiken. Het Jekerkwartier is dus ideaal als je aan één van deze instellingen studeert!

Kamer in Maastricht vinden

Nu je weet wat de leukste studentenwijken in Maastricht zijn, kun je op zoek gaan naar een kamer. Weet je niet zo goed waar je de zoektocht moet beginnen? Op de pagina zoektips voor een kamer in Maastricht vind je handige tips om een kamer te vinden. De volgende woningaanbieders hebben ook regelmatig kamers in Maastricht:

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.