Skip to main content
Gemeente Maastricht

Als inwoner van Maastricht moet je verschillende zaken bij de gemeente regelen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een paspoort, rijbewijs of het doorgeven van je verhuizing. Zie hier een overzicht van waar je precies moet zijn en wat je mee moet nemen.

Inschrijven in Maastricht

Als je in Maastricht gaat wonen, dan moet je je inschrijven bij de gemeente. Je kunt je verhuizing online doorgeven via de website door in te loggen met je DigiD. Om je verhuizing door te geven heb je de volgende documenten nodig:

  • Legitimatiebewijs.

  • Een bewijs van bewoning (koopakte, huurovereenkomst of bij gebruikersovereenkomst bij antikraak).
  • Ga je bij iemand inwonen? Dan heb je een toestemmingsverklaring van de hoofdbewoner nodig.

Legitimatiebewijs

Tijdens je studietijd ga je waarschijnlijk vaak op reis. Een geldig legitimatiebewijs is dan noodzakelijk. Als inwoner van Maastricht kun je een nieuw paspoort of ID-kaart bij de gemeente aanvragen.

Grofvuil

Moet jullie oude inboedel de deur uit of ga je verhuizen en moet je een hoop grote spullen weggooien? Voor vuil dat niet in de normale container past, kun je een afspraak maken met de grofvuildienst.

Contact gemeente Maastricht

Het Gemeenteloket vind je op onderstaand adres. Maak wel even een afspraak, voordat je langsgaat.

Mosae Forum 10
6211 DW Maastricht

Tel: 14 043

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.